Utskrift fra rbkweb.no

- Alle skal få en god idé om hva vi vil
Skrevet av Thomas Myren, 5. januar 2024, 07:21

Rosenborg-spillerne skal umiddelbart få innprentet fotball à la Alfred Johansson.


Foto: Thomas Myren

Født: 13.09.1990
Fødested: Enköping, Sverige
Klubb som spiller: Enköping
Klubber som trener: Enköping, Djurgården, AIK og København
- Vi skal se på de overgripende prinsippene: Hvordan vi forsvarer oss sammen i de ulike fasene. Hvordan vi presser sammen. Hvordan vi spiller ut bakfra sammen. Hvordan vi angriper sammen. Vi får male med den brede penselen fra begynnelsen av, sånn at alle får en god idé om hva vi vil, innleder Johansson overfor rbkweb.no.

- Hvordan skal Rosenborg spille i år med deg som trener?

- Rosenborg er et lag som skal forsøke å dominere kampene ved å ha et sterkt kollektiv, som kan forsvare seg sammen, men som også vil framover på banen. Vi skal være dyktige med ballen og til å gjenvinne ballen hurtig når vi mister den på offensiv banehalvdel. I 4-3-3!

- Hvordan vil du gå fram for å lære bort dine spillestilprinsipper?

- Det fins jo veldig mange trenere som spiller på lignende vis, men som kanskje anvender litt ulike begreper for å forklare hvordan man vil spille og så videre. Sammen med Jordi og øvrig stab skal jeg bli kjent med hva spillerne har vært vant til. Men framfor alt så skal vi forklare dem hvordan vi ser på ulike situasjoner ute på feltet og hvordan vi vil løse situasjoner sammen. Det er en prosess som starter så fort vi kommer til Gran Canaria med å forklare hvordan vi vil gjøre ting på feltet.

- Hvor mye skal læres gjennom øvelser? Og hvor mye skal læres gjennom åpent spill?

- Så fort vi går på treningsfeltet så er det med hensikt å utvikle lagets spillestil og prinsippene i spillestilen. Det gjelder alle typer av øvingsformer. Det kommer til å være en god miks av alt fra småspill til middels stort spill og stort spill. Med trenere som bryter inn og med trenere som lener seg tilbake og observerer. Det kommer å være en god blanding der.

- Hva har du fokusert på siden du ble ansatt?

- Jeg har fokusert på å analysere laget. Jeg har framfor alt sett laget spille kamper, men også noen treninger, fra forrige sesong. Jeg har forsøkt å fokusere på perioden etter at Svein tok over laget i sommer. Utover det så har det naturligvis vært en del planlegging sammen Vetle (Veierød) og Jordi (Gonzalez). Jeg har også ringt de fleste som jeg skal jobbe sammen med.

- Hvor godt føler du at du kjenner spillertroppen allerede nå?

- Som spillere relativt bra - utfra kampene. Det jeg ikke kjenner til, er hvordan de er i trening og som personer. Så det gleder jeg meg til å lære mer om allerede på Gran Canaria. Det kan jeg ikke si særlig mye om akkurat nå.

- Ser du allerede nå at det er spillere som du ønsker å benytte på annet vis enn i fjor?

- Det tenker jeg først og fremst blir noe som jeg kommer til å sette meg ned og prate med spillene om; hva de tenker sjøl og hva de er motiverte for.

nyheter
forum