English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2024
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Nye spillere 2024
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 4038

PostPosted: 17.02.2024 16:58    Post subject: Reply with quote

Akor Adams gikk gratis (ifølge transfermarkt) til LSK i 2022, at vi skulle ha plukket ham opp i 2018 fra Nigeria er å spille bingo, han var i Sogndal i 3.5 år, så det er jo tvilsomt at han ville fått spille noe særlig her om vi hentet ham så tidlig, sannsynligvis ville han råtnet.

Da er det mer betimelig å lure på om vi kanskje burde ha prøvd å få tak i den mannen fra Sogndal, på samme måte som Ogbu var beste stopperen i OBOS mens han fremdeles var vår eiendom så er det folk her inne som tydeligvis har Pondus-preg over seg hva gjelder å se fotball som visste at Adams var god (zappet igjennom 700 kanaler for å finne Boliviansk 2. divisjon i en gammel stripe).

Det er jo Skandinavia det. Men ikke nødvendigvis skandinaver. Så har man funnet Holse, Tengstedt, Frederiksen, Vecchia, Väananen*, Sæter blant annet som enten har vært meget gode eller i alle fall helt kurante til lav pris.

*La oss si norden da.

Nå har vi jo også funnet Nelson som absolutt har ferdigheter som minner om en del Afrikanere.

Viktigste er at man henter enten råtalent som kan utvikles eller en spesifikk type som en trenger for å komplementere de en allerede har. Bjørlo f eks er et skrekkens eksempel på noe som åpenbart ikke var noen av delene. Valsvik, Hoff, Aga, Sadiku* likeså. Så har man en case type Rodgers som rett og slett ikke var god nok, der kommer kvalitetssikringen inn.

*Sadiku mest en case her fordi vi hadde så mange spisser fra før av at selv om han kanskje kan passere på råtalent så var det bare å glemme å få utviklet det.

Bottom line er nok at vi antakelig kunne klart oss rimelig greit med å kun hente fra OBOS, og svensk/dansk nivå 2, og noe fra Finland, Island og nedre halvdel i Norge/Sverige/Danmark. Men da måtte vi ha hentet de riktige typene hele veien fordi det skal godt gjøres å finne en Tengstedt eller Holse der som ikke allerede er på radaren til dusinvis av klubber med større lønnsbudsjett enn oss. Afrika kan være mer gambling, sterke/raske typer med god teknikk som kan bli både åpenbaring og frustrasjon.

Det vi gjennomgående har gjort feil, tror jeg, er å se på risiko som noe forferdelig skummelt. Derfor har vi ansatt Hareide og Rekdal fordi erfaring og pondus er en imaginær garanti for å ikke havne på 9-plass. Fordi Bjørlo, Skarsem, Konradsen, Hoff og andre slitere på midten er en imaginær garanti mot å ikke bli fraløpt og "outmuscled" på banen.

Drillo sa en gang i et VM for lenge siden at for å slå et Nord Korea som murer igjen med alle mann er å ta risiko, noe Brasil ikke gjorde og vant 1-0 på et ganske rart mål som neppe ville gått inn på en keeper som de spillerne er vant til å bryne seg på, Portugal tok risiko og feide over de med 7-0. Risiko er bra for det sterkeste laget fordi vinner du sjansestatistikken med 15-5 så vinner du som regel kampen, men vinner du sjansestatistikken med 3-1 så blir det som regel uavgjort. RBK trenger en tankegang om at vi skal score mer mål (altså 15-5) snarere enn å være redd for å slippe inn mål (altså 3-1), både på banen og i spillerlogistikken, veldig mye som har hentet inn har vært middelmådig og grått fordi en ikke har turt å risikere noe men heller ikke har råd til spillere som en vet med sikkerhet at er gode nok.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Bedreviteren
Proff


Joined: 23 Jan 2021
Posts: 340

PostPosted: 18.02.2024 22:53    Post subject: Reply with quote

Zorbeltuss wrote:
Risiko er bra for det sterkeste laget fordi vinner du sjansestatistikken med 15-5 så vinner du som regel kampen, men vinner du sjansestatistikken med 3-1 så blir det som regel uavgjort. RBK trenger en tankegang om at vi skal score mer mål (altså 15-5) snarere enn å være redd for å slippe inn mål (altså 3-1), både på banen og i spillerlogistikken, veldig mye som har hentet inn har vært middelmådig og grått fordi en ikke har turt å risikere noe men heller ikke har råd til spillere som en vet med sikkerhet at er gode nok.


Risiko er ikke binært - at enten tar du risiko eller så gjør du ikke det. Risiko handler også om ferdigheter og selvtillit. Det er enklere å stå høyt og en del mann-mann hvis du har en lynkjapp midtstopper eller er svært god til å lese spillet.

Dessuten kan du ikke velge mellom 3-1 og 15-5. Alle trenere tag 15-5 om de får velge. Forball er mer enn en fotballspill på playstation 2.

For øvrig enig i resonnementet ditt hva gjelder det andre du skriver.
Back to top
View user's profile Send private message
Laff1
Senior


Joined: 15 Feb 2011
Posts: 237
Location: Aspmyra

PostPosted: 19.02.2024 23:56    Post subject: Reply with quote

Ny spiss bør etter min mening avventes, da faren for at en ny spiss neppe er mye bedre enn alle de som etterhvert kommer tilbake fra skade. Alternativt er en anvendelig ving som også kan vikariere som midtspiss en mulighet. Da får man også styrket konkurransen rundt Nelson/Broholm og Frederiksen.

Det mangler er fremdeles en klassestopper. Ja flere lovende unggutter på tur opp og frem, men pr nå har vi kanskje det tiende beste stopperparet i eliteserien.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Ratatosk
Veteran


Joined: 24 Feb 2012
Posts: 2880

PostPosted: 20.02.2024 00:40    Post subject: Reply with quote

Om man skal hente en ny stopper så må man kvitte deg med enten UYJ eller Ceide. Gjerne begge. Trenger ikke mer enn 4 stoppere. Har flere spillere som kan vikariere om det skulle bli mye skader.
Back to top
View user's profile Send private message
Ståle
Veteran


Joined: 06 Aug 2009
Posts: 1177
Location: Trondheim

PostPosted: 20.02.2024 08:03    Post subject: Reply with quote

Ceide er vel fortsatt ute i kulden i Sassulo og det ble ingenting av den overgangen til Herenveen. Mulig å få inn på lån? Ville dekket begge vinger.
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 21960

PostPosted: 20.02.2024 08:14    Post subject: Reply with quote

Glimt prøvde vel å låne han, om ryktene jeg hørte stemmer. De kom ikke til enighet med Sassulo pga de høye kravene for kompensasjon for italienerne. Summen de skulle ha for utlån (og evt utkjøpsklausul) tilsier at de har troen på at han skal bli førstelagsspiller snart. Han er nok ikke ute i kulden, han ligger og hviler på et trancherbord, snart klar for servering.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Ståle
Veteran


Joined: 06 Aug 2009
Posts: 1177
Location: Trondheim

PostPosted: 20.02.2024 10:04    Post subject: Reply with quote

Hvis Glimt ikke har råd så kan vi i alle fall bare glemme det.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 4038

PostPosted: 20.02.2024 10:11    Post subject: Reply with quote

Bedreviteren wrote:
Dessuten kan du ikke velge mellom 3-1 og 15-5. Alle trenere tag 15-5 om de får velge. Forball er mer enn en fotballspill på playstation 2.


Du velger 15-5 ved å akseptere at du må slippe til flere sjanser imot for å skape flere sjanser selv. Du velger 3-1 ved å stille opp med alle mann fra 30 meter og inn og kælke ballen opp på ensom spiss.

Vel å merke mot lag som man har bedre spillere enn og dermed burde jage 3 poeng mot. Å mure igjen og dra ned sjansestatistikken er god strategi mot lag som er antatt sterkere enn deg, det gjør at det er en elendig strategi mot lag som er svakere.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Habilos
Senior


Joined: 11 Aug 2008
Posts: 105
Location: Trondheim

PostPosted: 20.02.2024 12:32    Post subject: Reply with quote

I siste episode av podcasten Rabona hevdes det at det kommer en kant og en spiss på prøvespill etter Spania-oppholdet. Det hevdes videre at disse reiser langveisfra.
Back to top
View user's profile Send private message
ErdoganLomas
Proff


Joined: 14 Aug 2014
Posts: 398

PostPosted: 20.02.2024 12:46    Post subject: Reply with quote

Spennende rykte Smile Får håpe de ikke har vært innom svensk andredivisjon da Razz
Back to top
View user's profile Send private message
mirar
Veteran


Joined: 09 Jun 2006
Posts: 1846

PostPosted: 20.02.2024 12:56    Post subject: Reply with quote

Er nok spillere tilegnet U laget eller 2 laget i de fleste tilfeller ikke blir noe av. Nemcik kommer rett uten prøvespill, regner med at nye spillere hentes direkte for styrke a laget
Back to top
View user's profile Send private message
ErdoganLomas
Proff


Joined: 14 Aug 2014
Posts: 398

PostPosted: 20.02.2024 17:22    Post subject: Reply with quote

Dersom det er snakk om afrikanere er det helt vanlig med et prøveopphold, selv inn mot A-laget. De aller fleste afrikanere som går fra hjemlandet til Eliteserien har vært innom prøvespill først
Back to top
View user's profile Send private message
Laff1
Senior


Joined: 15 Feb 2011
Posts: 237
Location: Aspmyra

PostPosted: 20.02.2024 19:50    Post subject: Reply with quote

Riktig ErdoganLomas..Ref LSK nå. De signerte en ung spiller fra Nigeria på 18 år via prøvespill nettopp, de har også en framtidsavtale med to 17-åringer fra Nigeria som var på samme prøvespill.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
1972 Miami Dolphins
Legende


Joined: 30 Jul 2007
Posts: 18386
Location: Oslo

PostPosted: 20.02.2024 21:16    Post subject: Reply with quote

Det et så sykt mye penger i overganger om dagen, selv innlands dealer går jo rundt 20 mill.

Egentlig en skam at vi ikke klarer å klemme ut noen kroner for noen i stallen , men det er vel slik det blir når man annonserer at man er villig til å gi bort spillere rett før vinduet åpner.
Back to top
View user's profile Send private message
Laff1
Senior


Joined: 15 Feb 2011
Posts: 237
Location: Aspmyra

PostPosted: 20.02.2024 23:03    Post subject: Reply with quote

Habilos wrote:
I siste episode av podcasten Rabona hevdes det at det kommer en kant og en spiss på prøvespill etter Spania-oppholdet. Det hevdes videre at disse reiser langveisfra.


Wild shot på disse gutta!

https://www.transfermarkt...er/1105787

https://www.transfermarkt...er/1021817

Begge fra samme klubb Accra Lions i Ghana.
Botchway fyller 18 den 23.februar og kan dermed signere proffkontrakt.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
mirar
Veteran


Joined: 09 Jun 2006
Posts: 1846

PostPosted: 21.02.2024 00:44    Post subject: Reply with quote

Hadde vært flott om RBK klarte og finne en sammarbeidsklubb i Afrika, slik om RB Salzburg, Nordsjælland osv
Back to top
View user's profile Send private message
eksil
Veteran


Joined: 24 May 2011
Posts: 5348
Location: Ski

PostPosted: 21.02.2024 00:44    Post subject: Reply with quote

Habilos wrote:
I siste episode av podcasten Rabona hevdes det at det kommer en kant og en spiss på prøvespill etter Spania-oppholdet. Det hevdes videre at disse reiser langveisfra.


Kan være langt å reise fra en andredivisjonsklubb i Sverige til Lerkendal. Alt er relativt. Wink
_________________
Å biiln går bra?
Back to top
View user's profile Send private message
Churchill
Proff


Joined: 24 Feb 2011
Posts: 280

PostPosted: 22.02.2024 17:25    Post subject: Reply with quote

RBK har en stor stall. For stor vil nok mange mene. Det er en del spillere der som ikke lengre passer inn i klubbens måte å spille på. Man burde bruke den tiden som er igjen av vinduet og solgt unna spillere som RYJ, Tagseth og Pereira og sikkert andre også. Dette er gode navn, som ville gitt en del penger inn. Penger som kunne vært brukt til et par, tre skikkelige forsterkninger. Er ikke det veien å gå da?
_________________
Deserve Victory!
Back to top
View user's profile Send private message
Kamerat Ola
Veteran


Joined: 13 Jan 2014
Posts: 6716
Location: South-west coast exile

PostPosted: 22.02.2024 17:52    Post subject: Reply with quote

Skal godt gjøres å selge andre klubbers spillere.
Back to top
View user's profile Send private message
Churchill
Proff


Joined: 24 Feb 2011
Posts: 280

PostPosted: 22.02.2024 17:58    Post subject: Reply with quote

Andre klubbers? Disse er da RBK sin eiendom?
_________________
Deserve Victory!
Back to top
View user's profile Send private message
Tore2
Junior


Joined: 27 Oct 2022
Posts: 43
Location: Klett

PostPosted: 22.02.2024 18:43    Post subject: Reply with quote

UYJ Ikke RYJ.
_________________
Bli itj nå med nå.
Back to top
View user's profile Send private message
WT62
Veteran


Joined: 18 Apr 2011
Posts: 2062

PostPosted: 22.02.2024 21:34    Post subject: Reply with quote

Korttidshukommelsen utpeker vinduene i 2023 som den store synderen mhp spillertroppen vår,men når man går litt tilbake i tid så ser de foregående vinduene også rimelig elendige ut. Gjennomgående svake vinduer med ett og annet lysglimt, men langt imellom.

Kort oppsummert består vinduene av returnerte spillere etter mislykkede låneopphold, gamle helter med skrantende helse og middelmådige svensker.
Lett krydret med veldig skadeutsatte spillere.

Lurer på om noen på brakka og/eller styret har analysert spillerlogistikken grundig og sammenlignet med klubber det er naturlig å sammenligne oss med.
Glimt og molde er jo ikke relevante nå,men noen år tilbake så var de det.
Hvis man konsistent er dårligere enn markedet så er det noe feil med mnåten man driver på.
Back to top
View user's profile Send private message
Churchill
Proff


Joined: 24 Feb 2011
Posts: 280

PostPosted: 22.02.2024 21:46    Post subject: Reply with quote

Tore2 wrote:
UYJ Ikke RYJ.
aaaaaaahhhh..

my bad
_________________
Deserve Victory!
Back to top
View user's profile Send private message
robbie
Veteran


Joined: 19 Mar 2007
Posts: 6243
Location: Skottland

PostPosted: 23.02.2024 01:18    Post subject: Reply with quote

Jeg er ikke 100% overbevist om at det faktisk er Ulrik og ikke Ruben eller Truls Jenssen som spiller for oss.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 4038

PostPosted: 23.02.2024 11:41    Post subject: Reply with quote

Å selge spillere krever interessenter.

Hadde noen kommet og lagt 5m på bordet for en Andersson, UJY eller Tagseth f eks ville de nok vært på vei ut portene hvis de fikk ok lønn og slikt.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Next
Page 15 of 19

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2024 RBKweb