English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2024
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Pyro på tribunene
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 39, 40, 41
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> På sidelinja
View previous topic :: View next topic  
Author Message
krysstvælla
Rutinert


Joined: 06 Mar 2013
Posts: 515

PostPosted: 04.04.2022 13:07    Post subject: Reply with quote

Ødela klær og banen: – Alle skal anmeldes

Quote:
Blussene som ble kastet på banen skadet også kunstgresset, som nå må repareres før Roma-kampen.

– I tillegg fikk flere ødelagt klærne etter at det brant hull i jakkene, sier Kristiansen.

Politiet lover uansett én ting:

– Alle skal anmeldes. Vi skal avdekke alle og vi har et godt samarbeid med Glimt, Rosenborg og politiet i Trondheim, sier politilederen og viser til videoopptak av synderne fra Trondheim, som kan forventet seg bot for blussingen.
Back to top
View user's profile Send private message
trundelag
Senior


Joined: 08 Nov 2004
Posts: 111
Location: Stjørdal

PostPosted: 04.04.2022 14:58    Post subject: Reply with quote

Idioter.
Back to top
View user's profile Send private message
josinho
Veteran


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8281

PostPosted: 06.04.2022 06:30    Post subject: Reply with quote

Greit nok at pyromanene bøtelegges men bør ikke også Glimt bøtelegges pga manglende sikkerhetsrutiner. Når man vet at det er en del pyromaner blant bortefansen til en rekke klubber bør man ta seg tid til en grundig kontrollsjekk . Tidsbruk er ikke noe problem, det er bare å stille et krav om tidlig oppmøte på kampen for å få lov til å slippe inn.
Back to top
View user's profile Send private message
Platon.XI.XI
Senior


Joined: 09 Oct 2019
Posts: 204
Location: Trondheim

PostPosted: 06.04.2022 09:09    Post subject: Reply with quote

Det skal være stor takhøyde for å være litt gal på fotballkamp. Spesielt på plasser som er reservert for supporterklubbene. Dette er ikke bare viktig for laget klubben tilhører, men har også en samfunnsfunksjon. Med dette mener jeg at utagering/utblåsning av og til er nødvendig for at et samfunn skal være desto mer stabilt i de daglige funksjonene.

Når det er sagt skal det nevnes at debatten rundt pyroteknikk på norske fotballtribuner er het potet om dagen, og justis- og beredskapsminister Emilie Mehl har med åpne armer tatt til seg saken. Det fremgår av hennes formulering i artikkel(se link) at hun er positivt innstilt til bruk på norske fotballtribune. Meg bekjent er lovforslaget fortsatt ikke skrevet i stein, og da blir det voldsomt dumt å kaste bluss på banen i det som kan anses å være den mest populære tv-kampen på hele sesongen. Handlinger som dette gir motstandspart sterke argumenter til å forby pyro. Spesielt angår dette kjernen, da vi står i en seksjon som har en seksjon med mennesker under seg. Det blir veldig vanskelig å argumenter for sikker bruk av pyro i andre etasje når enkelte får innfall om å kaste fra seg blussen. Merk at lovendringer som dette kan oppstå, og vil da stort sett kun gjelde oss på lerkendal.

Har du behov for utagering eller utblåsning kan du "rope og hoye". Du kan til og med dra på sjappa å kjøpe bluss, for så å lage ditt eget lille fyrverkerishow på klubbens bekostning. Men for all del; ikke kast blusset på banen eller veiv det rundt på andre mennesker. Loven skal "utbedres" til vår alles fordel, derfor trenger vi å oppføre oss. Spesielt i disse tider.


Justisministeren vil rydde opp i konflikten: https://www.nrk.no/sport/...1.15768702

Optimisme etter møte: https://www.tv2.no/a/14428919/
_________________
Asså, hvis du kaille det å bli spællt ut når dem læmpe ballen fra egen 16 og opp i målgården te oss, og slår oss i lufta, da tar du helt feil! Det e æ ikke enig med dæ i, men du må få lov te å ha den meninga.


Nils A. Eggen
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 10 Feb 2012
Posts: 4030

PostPosted: 06.04.2022 18:10    Post subject: Reply with quote

Tror uansett at vi ikke kan tillate at hvem som helst kan ta med seg bluss og fyre opp etter eget forgodtbefinnende, noe de typene som er tilbøyelige til å gjøre den slags sannsynligvis mener at hvis de ikke for lov til det så er reglene for strenge.

Må vel bli slik at en utnevner noen "blussansvarlige" som får godkjenning på forhånd.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Platon.XI.XI
Senior


Joined: 09 Oct 2019
Posts: 204
Location: Trondheim

PostPosted: 08.04.2022 13:50    Post subject: Reply with quote

Hvordan selve reglene blir er jeg usikker på. Frem til den tid må de som bestemmer seg for å bruke bluss ulovlig, gjøre det med måte". Når man utarbeider regler vil man drøfte. Når man drøfter vil man se på "i verste fall" og i "beste fall". Hvis vi har situasjoner som i "verste fall" brenner hull på jakker og ødelegger banedekket så bør argumentasjon for "beste fall" gjerne være av samme tyngde. Vi må mane til god oppførsel, spesielt i disse tider.

Jeg er usikker på om en supporterklubb skal nekte medlemmene sine å bruke bluss. Såpass sterke innblandinger er uvanlig.
_________________
Asså, hvis du kaille det å bli spællt ut når dem læmpe ballen fra egen 16 og opp i målgården te oss, og slår oss i lufta, da tar du helt feil! Det e æ ikke enig med dæ i, men du må få lov te å ha den meninga.


Nils A. Eggen
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59200
Location: Trondhjem

PostPosted: 27.01.2023 19:41    Post subject: Reply with quote

The Scandinavian nation has taken a liberal approach to the use of pyrotechnics by supporters at matches since 2011; they fight fire with fire by allowing them to be used in designated areas by specific individuals at certain times if permission is sought and received beforehand.

(...)

Viken concedes the Norwegian solution has not extinguished illegal use by the hardcore element who attend games completely. However, he remains adamant it is preferable to banning flares and smoke bombs inside grounds outright.

“What we have been able to establish with the police and with the club is that doing this is a way of limiting the pyrotechnics offences that people commit when they are a little drunk or a bit exuberant,” he said.

“We have made that point very clearly. The alternative to legalised pyrotechnics which people can use in a controlled way is the illegal use of pyrotechnics which you see all over Europe. That development is not wanted in Norway and if we can avoid that it will be very good.”

Read more: How football in Norway has pioneered safe pyrotechnic areas in grounds
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59200
Location: Trondhjem

PostPosted: 14.03.2023 22:48    Post subject: Reply with quote

Onsdag 8. mars bekrefter politiadvokat i Nordland politidistrikt Torje Imøy overfor Nidaros at fem personer er identifisert og anmeldt for forholdene.

– Bruk av bluss blant publikum på tribunene under fotballkamper kan få alvorlige følger. Politiet ser alvorlig på slike hendelser, og i etterkant av kampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra den 3. april 2022 har politiet jobbet med å identifisere de involverte.

– Totalt er fem personer anmeldt og det er utsted forelegg til fire av disse på 5000 kroner. Den siste saken er fortsatt under etterforskning. To av disse foreleggene er vedtatt og to har nektet å vedta forelegget.

(...)

Han opplyser også at Molde FK på generelt grunnlag ikke anmelder pyrobruk til politiet, så lenge bruken ikke fører til skadeverk – for eksempel ved kasting på bane eller mot folk.

Tovan har stor tro på at det kommer til å gå fint for seg når lagene igjen møtes på Aker stadion til andre serierunde.

– Det tror jeg kommer til å bli bra til kampen i april også, med bakgrunn i det gode samarbeidet vi har med RBK.

Les mer: Politiet lovet anmeldelser etter dette. Og anmeldelser ble det
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59200
Location: Trondhjem

PostPosted: 16.03.2023 21:33    Post subject: Reply with quote

For en drøy måned siden ble flere Glimt-supportere idømt 8.000 kroner i bot for å ha brukt bluss under 5-4-kampen mot Viking i november i fjor.

(...)

Sanksjonsutvalget til klubben har nå behandlet saken. Utvalget mener de fire har opptrådt i strid med klubbens sikkerhetsbestemmelser, under punktet «ulovlig bruk av pyroteknikk».

De fire er henholdsvis i lag 12, 15 (to supportere) og 20 kampers utestengelse fra Aspmyra. Det gjelder både treningskamper og offisielle kamper med A-laget.

Les mer: Flere supportere utestengt fra Aspmyra
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59200
Location: Trondhjem

PostPosted: 02.05.2023 22:23    Post subject: Reply with quote

– Det er klubbene som har ansvaret for sikkerheten på sine arrangement. NFF vil gripe inn dersom gjennomføringen av kampen er truet, sier Løken.

Pyrobruk er i utgangspunktet forbudt, men det er mulig å søke om tillatelse til de enkelte klubbene. Talsperson i Klanen, Sebastian Hytten, forteller at det ikke ble sendt noen søknad, så vidt han vet, om pyrobruk i forkant av derbyet mot Lillestrøm.

Hytten frykter likevel ikke at Vålerenga-supportere vil se en lignende straff som ble tatt i bruk i Bodø.

– Vi har en god dialog og klubben er positive til supporterkultur i motsetning til andre steder i landet, sier Hytten.

Les mer: Raser: – Trist og urettferdig
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
marama
Junior


Joined: 16 Feb 2012
Posts: 56
Location: Fosen

PostPosted: 27.07.2023 10:30    Post subject: Reply with quote

Hei! Skal bruke litt bluss og røyk på en lokal breddekamp. Hvordan er reglene i forhold til import av slikt? Å hvor handler folk slikt?😊
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59200
Location: Trondhjem

PostPosted: 12.08.2023 18:54    Post subject: Reply with quote

Sikkerhetsbestemmelsene slår nå fast at NFF skal reagere ved oversendelse av sak til NFFs Påtalenemd i saker som gjelder kasting av pyrotekniske artikler, avfyring av raketter, bruk av knallskudd, samt overfor andre forhold som setter gjennomføring av kampen i fare. Sistnevnte kan for eksempel gjelde så omfattende bruk av pyrotekniske artikler at gjennomføringen av kampen kan bli hindret og kasting av objekter mot kampens aktører.

(...)

Sanksjonssak 9: Rosenborg BK, bot på kr 25 000. Gjelder bruk av knallskudd i kampen mot Molde på Aker Stadion 16. april.

(...)

Sanksjonssak 20, Rosenborg BK, bot på kr 30 000. Gjelder bruk av knallskudd og kasting av gjenstand ut på banen under kampen mot Haugesund 16. mai.

Les mer: - Vi må ta bedre vare på sikkerheten

Blir nok ganske saftig bot fra UEFA for blusset etter 2-1-målet mot Crusaders.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59200
Location: Trondhjem

PostPosted: 31.08.2023 19:37    Post subject: Reply with quote

Ved fastsettelse av reaksjon, blir særlig følgende forhold vurdert:

- Mengden pyroteknikk som ble brukt
- Hvor mange ganger i løpet av kampen pyroteknikk ble benyttet
- Om det er kastet pyroteknikk inn på banen
- Om overtredelsen har ført til at kampen har blitt forsinket eller avbrutt underveis
- Om det er førstegangsovertredelse eller gjentagelse
- Ved gjentagelse, hvor lenge det er siden tidligere overtredelser

Bøter som har blitt ilagt for ulovlig bruk av pyroteknikk siden 2010:

Lillestrøm SK, til sammen kr. 1 130 000.
Vålerenga Fotball Elite, til sammen kr 1 062 500.
Rosenborg BK, til sammen kr. 600 000.
Strømsgodset Toppfotball, til sammen kr. 382 500.
SK Brann, til sammen kr. 312 500.
Stabæk Fotball, til sammen kr. 170 000.
IK Start, til sammen kr. 150 000.
Viking FK, til sammen kr. 135 000.
Mjøndalen IF, til sammen kr. 95 000.
Lyn FK, til sammen kr. 82 500.
FK Bodø/Glimt, til sammen kr 45 000.
Sarpsborg 08, til sammen kr. 35 000.
Fredrikstad FK, til sammen kr. 30 000.
HamKam Fotball, til sammen kr. 30 000.
Moss FK, til sammen kr. 17 500.

Les mer: Fotball og jus: Klubbens ansvar for supporternes opptreden

De siste bøtene i oversikten er fra 2021. Usikker på om det ble gitt bøter i fjor eller om saken er veldig gammel - tipper den har vært på trykk før den ble lagt ut på nett i mars.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
waterfalls
Veteran


Joined: 21 Oct 2013
Posts: 1806
Location: Stjørdal

PostPosted: 09.11.2023 19:55    Post subject: Reply with quote

Politiet kritiske til pyrobruken på tribunen
adressa.no wrote:

"– Jeg skjønner at det kan skape en stemning på stadion, men blussing er både ulovlig og farlig. NFF gjør ingenting. De overlater alt til klubbene og det irriterer oss grenseløst, sier Jørgensen.

– Hva mener du er løsningen?

– NFF må komme på banen. Det har trondheimspolitiet sagt i sikkerhetsmøter med forbundet i lang tid.

(...)

Kjernen-leder, Bjørn Skar, forteller at det er et visst faremoment ved bruk av bluss, men at de har rutiner på tribunen.

– De fleste som bruker bluss vet hva de holder på med, fordi de har gjort det før. Vi opererer med at du ikke skal blande bluss og rusmidler. Du skal gi beskjed til de rundt deg før du tenner et bluss, slik at de har mulighet til å trekke unna om de ikke vil stå i nærheten. Vi har også sinkbøtter med sand som blusset skal legges i. Gjør du dette er det ikke veldig skummelt, sier Skar.

(...)

Jørgensen er av den oppfatning at raketter og pyro ikke hører hjemme på fotballarenaer.

– Det skjer skader i forbindelse med pyrobruk som ikke rapporteres inn, fordi de ikke ønsker at det skal komme i systemet. Det er bare et tidsspørsmål før noen får seg alvorlige øyeskader, mener innsatslederen.

(...)

– Har du opplevd at noen blir skadet som følge av blussbruk?

– Jeg har opplevd at det er skader på klær, men da snakker vi om en håndfull antall hendelser. Jørgensen kan gjerne komme med noe mer håndfast enn egen synsing omkring det han mener er underrapportering av skader. Synsing er argumenter det er vanskelig å forholde seg til, sier Skar."
Back to top
View user's profile Send private message
Hedning
Legende


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 10905

PostPosted: 10.11.2023 10:37    Post subject: Reply with quote

Han der Jørgensen er en løs kanon ass. Gamle skolen politi som sitter på fasiten om alt og ingen må motsi.
Back to top
View user's profile Send private message
RbkUrge
Veteran


Joined: 09 Aug 2005
Posts: 3668
Location: Oslo

PostPosted: 10.11.2023 11:48    Post subject: Reply with quote

Positiv til bluss, veldig negativ til knallskudd og raketter.
_________________
Perché hai tradotto questa frase?
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59200
Location: Trondhjem

PostPosted: 29.11.2023 22:49    Post subject: Reply with quote

Kjetil Hoff ved Vest Politidistrikt sier at ting ble annerledes etter at DSB strammet inn reglene for noen år siden.

– Tidligere kunne det lokale brannvesenet gi dispensasjon til for eksempel supportere som fikk opplæring i bruken av pyro og fikk en klar avtale om hvor de kunne stå og når de kunne bruke pyro. Men etter at denne muligheten ble borte, har dessverre bruken gradvis flyttet seg mer og mer inn på tribunen.

– Hvordan håndhever dere disse reglene?

– Når vi har grunnlag for å si at det er ulovlig bruk og det er grunnlag for å anmelde og at det er mulig å løse saken, så anmelder vi det.

– Men andre ord at dere vet hvem som har gjort det?

– Stemmer. Vi har jo blant annet problemet med bruk av maskering. Men når grunnlaget er til stede og det er uvøren bruk, så vil politiet anmelde det.

Les mer: Fotballpresidenten: − Vi fikk en klump i magen
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> På sidelinja All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 39, 40, 41
Page 41 of 41

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2024 RBKweb