English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2024
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
16 lag i Eliteserien?
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 77, 78, 79  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 21950

PostPosted: 14.05.2020 07:32    Post subject: Reply with quote

Vegard2711 wrote:
SÃ¥ hvis klubbene bestemmer blir det nok ikke mange ja.

Nå vet jeg ikke hvordan dette fotballtinget fungerer i praksis, men hvis det er sånn at Mandalskameratene sin stemmer veier like mye som Lillestrøm sin, så bør det kunne gå på et vis.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Montana
Veteran


Joined: 28 Dec 2012
Posts: 4902

PostPosted: 14.05.2020 10:06    Post subject: Reply with quote

Er helt enig i at vi må ned til 10 lag asap. Hedon begrunner det fint.
Back to top
View user's profile Send private message
Aristoteles
Veteran


Joined: 25 Nov 2006
Posts: 2757

PostPosted: 14.05.2020 19:15    Post subject: Reply with quote

Om man går ned til 10 lag så er det bare å drite i ønske om å se trønderske talenter på rbk. Selv ikke de såkalte topplagene i norge har så gode talenter at de er gode nok til å danke ut de 9 andre såkalte topplagenes førstelagsspillere. Om man kun spiller mot de beste må man til enhver tid bruke kun de beste. Økt press på å hente de beste utenlandske spillerne som til enhver tid er tilgjengelig. Talentene kommer ikke til å få spille.

Interessen for norsk toppfotball vil falle. Obos er ikke så interessant for noen og de lagene som visstnok skal være for dårlige for eliteserien vil miste mange tilskuere og penger.

Det er fult mulig å bli et godt lag uavhengig av hvem man spiller mot. Det handler om å være profesjonelle nok til å yte det samme selv om motstanden er dårligere. Dette var vi fantastiske på under Eggen.

Vi som er det nærmeste man kommer et topplag i eliteserien har nå mer enn nok med å hamle opp med kbk, Bodø og resten av røkla. Vi er jo bare marginalt bedre.

Jeg ser ikke et eneste godt argument for at å redusere antall lag skal kunne føre til verken mer interesse,penger eller kvalitet. If it aint broke dont fix it.
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 21950

PostPosted: 14.05.2020 19:30    Post subject: Reply with quote

Ser så utrolig malplassert ut å bruke uttrykket "If it aint broke dont fix it." flere ganger i denne diskusjonen, når det finnes en drøss med argumenter for at ligaen er "broke". Både økonomisk og sportslig. Det lukter nesten litt satire å bruke det uttrykket her.

Resten av innlegget blir ber mye spekulasjoner og teorier, som du selvsagt skal få lov til å ha, men som jeg er helt uenig i.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Aristoteles
Veteran


Joined: 25 Nov 2006
Posts: 2757

PostPosted: 14.05.2020 19:46    Post subject: Reply with quote

Du synes det er malplassert, jeg synes det er riktig. Mye som kan bli bedre i norsk fotball, men det har ingenting med antall lag i ligaen å gjøre. Forøvrig er alt spekulasjoner og teorier all den tid man ikke kan bevise verken det ene eller det andre.
Back to top
View user's profile Send private message
henrifei
Veteran


Joined: 25 May 2011
Posts: 2599

PostPosted: 14.05.2020 20:03    Post subject: Reply with quote

spillestil og identitet er problemet i Eliteserien. de fleste trenere står for en type fotball som er mer passende for ett 5.div lag. kriging, dueller og løping er det eneste som betyr noe. best uten ball.
når selv de største klubbene i ligaen ansetter slike trenere så er det liksom ingen ting annet man kan håpe på enn at Bodø/Glimt eller noe slikt lag skal ha en god sesong og gi oss noe underholdning. hvis nivået til Brann, Rosenborg og Enga fortsetter så kommer interessen til norsk fotball å dø ut. når man ikke lengre klarer å se forskjell på Mjøndalen og Rosenborg så er man jaggu kommet langt avgårde i feil retning.
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 21950

PostPosted: 14.05.2020 20:06    Post subject: Reply with quote

Aristoteles wrote:
Mye som kan bli bedre i norsk fotball, men det har ingenting med antall lag i ligaen å gjøre.


Vi går ett innlegg bakover i tid, og bare...

Aristoteles wrote:
Om man går ned til 10 lag så er det bare å drite i ønske om å se trønderske talenter på rbk. Selv ikke de såkalte topplagene i norge har så gode talenter at de er gode nok til å danke ut de 9 andre såkalte topplagenes førstelagsspillere.



Du må nesten bestemme deg hvordan du skal bruke dette kortet. Enten blir det ikke bedre, eller så blir det bedre. Kan ikke bare snu 180 grader etter hvert som det passer argumentene dine.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Aristoteles
Veteran


Joined: 25 Nov 2006
Posts: 2757

PostPosted: 14.05.2020 23:37    Post subject: Reply with quote

Det er da ingen motsetningsforhold mellom de to utsagnene der Hedon. Mye som kan bli bedre,men antall lag er ikke et av tiltakene som vil føre til forbedring. I neste utsagn sier jeg at om man reduserer antall lag så vil det føre til at mindre talenter får prøve seg i toppklubbene. Altså en forverring av dagens situasjon.
Back to top
View user's profile Send private message
Cyrilp
Veteran


Joined: 03 Aug 2008
Posts: 3935
Location: Elsker Molde by, ikke MFK... Savner alltid Nidaros.

PostPosted: 15.05.2020 01:04    Post subject: Reply with quote

Hedon wrote:
Synes ti lag høres ut som en god idé, så lenge de klarer å finne en måte å få til nok antall kamper - uten å begynne med sluttspill og den slags. Med 16 lag føles Eliteserien nærmest som breddeidrett til tider, og dette er turnoff både for publikum og sponsorer. En spisset toppliga med bare "gode" kamper tror jeg vil gjøre underverker for interessen.


Interessant tanke, men det innebærer jo også at vi må frata 120-130 spillere og 100 vis administrative personer millionlønninger de ikke forsvarer hver uke... hvordan kan det forsvares?

Det største problemet med denne, forsåvidt interessante tanken, er at vi RBK, ikke nødvendigvis er en del av denne top 10 om et år eller to. Razz
Og slik tenker vel alle klubber.

Men interessant tanke med tanke på interesse og kvalitet.
_________________
Samhandling: Et begrep som benyttes om koordinering og gjennomføring av aktiviteter i en prosess der ingen enkelt person eller institusjon har et totalansvar for prosessen.
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 21950

PostPosted: 15.05.2020 07:43    Post subject: Reply with quote

Aristoteles wrote:
I neste utsagn sier jeg at om man reduserer antall lag så vil det føre til at mindre talenter får prøve seg i toppklubbene. Altså en forverring av dagens situasjon.

Kvaliteten på Obos vil heves betraktelig, noe som gir de beste talentene en arena de kan vokse seg stor nok til plass i Eliteserien - istedet for løsningen i dag, der de fleste talenter soser rundt i andre- og tredjedivisjon, fordi verdien av å låne de ut til Obos er så begrenset.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Aristoteles
Veteran


Joined: 25 Nov 2006
Posts: 2757

PostPosted: 15.05.2020 11:51    Post subject: Reply with quote

Sansynligheten for at de i så fall vokser seg store nok til å heller ønske å forlate landet direkte fra et Obosspillende lsk lag er vell større skulle jeg tro. Kampen om å være blant de 10 lagene i eliten vil vell også kunne være så stor at lagene i obos heller holder på de selv for å prøve å komme inn i de utvalgte få. Sannsynligvis ikke så interessant for de lagene som flyttes ned å være farmerlag for rbk og molde. sansynligvis heller ikke så interessant for kanarifansen å følge et lag som vaker i obos og har som hovedformål å produsere talenter til molde og rbk. Hvordan interessen for eliteserien liksom skal kunne øke av at færre er med der sliter jeg med å se. Om rbk hadde rykket ned til obos ville vell interessen i trøndelag blitt vannvittig mye mindre skulle jeg tro. Slik er det jo rimelig å anta at det er også i de klubbene du vil flytte ned. De fleste lagene vil jo også heldigvis prøve å bli så gode de kan selv. Ikke så fristende å være farmerklubber for de 10 utvalgte lagene. Ville ikke vært spesielt interessant om rbk vaket i obos og spilte talenter gode nok til å spille for de få som lå på toppen selv om det mot formodning hadde gagnet norsk fotball.
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 21950

PostPosted: 15.05.2020 14:46    Post subject: Reply with quote

Aristoteles wrote:
Hvordan interessen for eliteserien liksom skal kunne øke av at færre er med der sliter jeg med å se.


Bare for å begynne et sted:

Interessen for toppkamper er større enn interesse for bunnkamper. Sånn generelt. Med ti lag vil vi få en situasjon der lag som Vålerenga, Brann, Viking osv faktisk vil få noe å spille for. Enten er de i toppen, eller så er de i bunnen. Alle kamper er like viktige, og vi slipper at det er som i dag, der egentlig alle oppgjør med lag mellom fjerde og tiendeplass er helt uinteressante fra juni til november. Vålerenga i bunnstrid vil generere enormt mye mer oppmerksomhet og interesse enn Vålerenga på sjuendeplass når det er 16 lag.

Færre lag vil rett og slett gi de lagene i toppserien mye mer å spille for, og kampene vil derfor være mer interessante både for fans og nøytrale. Mer blest og hype = mer tilskuere = flere TV-seere = større sponsorinntekter. Disse skal i tllegg fordeles på 10 lag istedet for 16 = større andel til hver klubb. Og dette er den økonomiske gevinsten. I tillegg kommer den sportslige skjerpingen som gjør at de 110 beste spillerne spiller på 10 lag, istedet for at de er fordelt på 16 lag. Da sier det seg selv at nivået på hver enkelt kamp vil bli høyere, matchingen bedre og vi vil ha bedre forutsetninger for å hevde oss i Europa.

Selvsagt er det ikke interessant for LSK & Co i Obos å være farmerklubb for Rosenborg, men hva så? Om de ikke stikker fingeren i jorda og forstår hvor de befinner seg i landskaper, er det kun dem selv det går utover. Det er ikke snakk om "ti utvalgte" klubber, som du så snedig omtaler det, som får spille i eliteserien - det er selvsagt de ti beste lagene som spiller der. Norsk toppfotball bør ikke drives etter en sosialdemokratisk modell der alle godene skal fordeles best mulig. Det er jo fint for de nest beste klubbene som får være på TV hver helg, men det hjelper ikke norsk fotball i det hele tatt.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Henri
Legende


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 18454

PostPosted: 15.05.2020 15:53    Post subject: Reply with quote

Veldig bra innlegg Hedon Tommel'n opp!
Back to top
View user's profile Send private message
Flabbergast
Veteran


Joined: 19 Jul 2012
Posts: 3332
Location: Trondheim

PostPosted: 15.05.2020 17:00    Post subject: Reply with quote

Hedon wrote:
Med ti lag vil vi få en situasjon der lag som Vålerenga, Brann, Viking osv faktisk vil få noe å spille for. Enten er de i toppen, eller så er de i bunnen.

Helt klart! Mye morsommere å se Engen og Brann rykke ned med jevne mellomrom heller enn Mjøndalen, Tromsø og Sandefjord
Back to top
View user's profile Send private message
Aristoteles
Veteran


Joined: 25 Nov 2006
Posts: 2757

PostPosted: 15.05.2020 17:54    Post subject: Reply with quote

Hedon wrote:
Aristoteles wrote:
Hvordan interessen for eliteserien liksom skal kunne øke av at færre er med der sliter jeg med å se.


Bare for å begynne et sted:

Interessen for toppkamper er større enn interesse for bunnkamper. Sånn generelt. Med ti lag vil vi få en situasjon der lag som Vålerenga, Brann, Viking osv faktisk vil få noe å spille for. Enten er de i toppen, eller så er de i bunnen. Alle kamper er like viktige, og vi slipper at det er som i dag, der egentlig alle oppgjør med lag mellom fjerde og tiendeplass er helt uinteressante fra juni til november. Vålerenga i bunnstrid vil generere enormt mye mer oppmerksomhet og interesse enn Vålerenga på sjuendeplass når det er 16 lag.

Færre lag vil rett og slett gi de lagene i toppserien mye mer å spille for, og kampene vil derfor være mer interessante både for fans og nøytrale. Mer blest og hype = mer tilskuere = flere TV-seere = større sponsorinntekter. Disse skal i tllegg fordeles på 10 lag istedet for 16 = større andel til hver klubb. Og dette er den økonomiske gevinsten. I tillegg kommer den sportslige skjerpingen som gjør at de 110 beste spillerne spiller på 10 lag, istedet for at de er fordelt på 16 lag. Da sier det seg selv at nivået på hver enkelt kamp vil bli høyere, matchingen bedre og vi vil ha bedre forutsetninger for å hevde oss i Europa.

Selvsagt er det ikke interessant for LSK & Co i Obos å være farmerklubb for Rosenborg, men hva så? Om de ikke stikker fingeren i jorda og forstår hvor de befinner seg i landskaper, er det kun dem selv det går utover. Det er ikke snakk om "ti utvalgte" klubber, som du så snedig omtaler det, som får spille i eliteserien - det er selvsagt de ti beste lagene som spiller der. Norsk toppfotball bør ikke drives etter en sosialdemokratisk modell der alle godene skal fordeles best mulig. Det er jo fint for de nest beste klubbene som får være på TV hver helg, men det hjelper ikke norsk fotball i det hele tatt.


Interessen for toppkamper er sånn generelt større også fordi de er sjeldne. Om det er bare toppkamper og de intreffer alltid vil de jo bli bare kamper Smile Så har jo alle lagene noe å spille for selv om de ikke til enhver tid befinner seg i gullkamp eller nedrykksfare. For min egen del ser jeg like gjerne på rbk mot mjøndalen som rbk mot brann. Toppkamper er morsomt det, men ikke alltid. Jeg tror ikke det ville blitt mer interesse, men mindre.

For fans av lag som befinner seg utenfor eliten ville eliteserien blitt mye mindre interessant. Nå dekker eliteserien de fleste deler av landet. Det øker ikke interessen i nord om Tromsø og Bodø spiller i Obos og etter din modell også med overveiende stor sansynlighet alltid kommer til å bli der. Til fansen blir ikke mer interessert i eliteserien av at de aldri kommer til å være der. Ulikheten mellom de rikeste klubbene og de nest rikeste vil jo også øke av et slikt system. Skjønner at det kan virke fristende for oss som har rbk og molde som har røkke, men det er jo ikke godt nytt for alle de andre lagene. Det er jo derfor naturlig å anta at interessen synker kraftig i andre deler av landet som faktisk inneholder mesteparten av Norge.

Så tror du at de 110 beste spillerne vil fordele seg på de ti øverste lagene som følge av endringen. Det har jeg ingen tro på. Om potten økes for de ti øverste så vil det jo bli så viktig å være blant dem at de nest beste for enhver pris vil beholde sine beste for å kunne ha noe som helst håp om å komme topp ti selv. Om du slipper dine beste spillere til topp ti vil du jo ha ingen sjanse til å bli med i elitesrien selv.

Kanskje kan du ha rett i at matchingen vil bli bedre og forutsetningene for å delta i Europa blir bedre, men jeg er jammen ikke sikker på det heller. For rbk i glansdagene under Eggen hadde vi et fantastisk angrepsspill. Vi terpet jo dette i enhver kamp i serien nettop fordi vi kunne. Det kan man jo argumentere at gikk ut over forsvarsspillet fordi vi ikke møtte tøffere motstand til vanlig, men man får ikke både i pose og sekk.

Så handler det ikke om at norsk toppfotball skal drives etter sosialdemokratiske modeller, men at det er den modellen som gir størst interesse over hele landet noe som på lang sikt også er bra for norsk fotball. Hele landet synes ikke det er stas med rbk mot molde, men i tromsø er tromsø-rbk en toppkamp. Naturligvis hjelper det norsk fotball at det ikke er kun i Trøndelag det spilles eliteseriefotball. Interessen for fotball i Sogndal er selvfølgelig større fordi de har vært oppe i eliteserien ved noen anledninger og fordi de vet at de kan klare å komme seg dit igjen. Hadde vi kjent vår posisjon som du sier så hadde jo ikke vi vært i eliteserien heller. Lett å sitte på sin høye hest og si at andre lag bare skal innfinne seg med å pumpe oss full av sine talenter.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Forumsjef


Joined: 08 May 2005
Posts: 19485
Location: Lillestrøm

PostPosted: 15.05.2020 22:13    Post subject: Reply with quote

Det burde jo være mulig å dele de forskjellige segmentene innad i ligaen - i stedet for å skille det ut i forskjellige ligaer - med en håndfull lag med store ressurser, størst tiltrekningskraft, og størst nedslagsfelt både i form av innbyggere/tilskuere og sponsorer - typisk Rosenborg, VIF, Brann og kanskje Viking og/eller Start i toppen hvert år. Så kunne man sett for seg et mellomsegment som utgjorde brorparten av tabellen hvor rundt halvparten av lagene holder til og forsøker å henge seg på toppen eller unngå bunnen. Så har man en liten gruppe i bunnen satt sammen av nyopprykkede og lag fra mellomsegmentet som har gått på noen smeller som kjemper om å unngå nedrykk. Altså slik det foregår i de aller fleste ligaer i land med en viss fotballinteresse og syvsifret innbyggertall.

Det er noen kaossesonger og paradigmeskifter av og til i de fleste ligaer, men hos oss er det knapt annet. At vi kjører en noen lunde lik modell som de aller fleste land i Europa, men får et annet utfall over tid, sier meg at det sannsynligvis ikke er modellen sin skyld. Jeg har ingen konkret fix - hverken slow eller quick, men jeg tror problemene i vesentlig større grad ligger hos klubbene individuelt enn i den felles strukturen. Som sagt tidligere; når til og med Viking og Brann kan rykke ned fra en liga som etter sigende er så stor at den er full av høkkert, kan man spørre seg om hvorfor en innsnevring vil føre til at lagene "plutselig" finner sin naturlige plass.

Et annet spørsmål er hvorvidt ligaen vil endre seg og bli mindre folkelig, tilgjengelig og jordnær om man konsentrerer penger, makt og innflytelse på færre klubber, men det får vi eventuelt ta om vi kommer dit.

Jeg sitter ikke og blånekter på at en innsnevring vil heve kvaliteten og styrke oss som fotballnasjon, men slik jeg ser det blir det å peke på et slikt grep som løsning litt som når VIF med jevne mellomrom finner den siste brikken i puslespillet som gjør dem til det de mener de bør være. Jeg ser et paradoks her: Om det vi skal lykkes med å skjære ned på antall lag må vi først ha noe i nærheten av et robust hierarki, men får vi på plass dette hierarkiet trenger vi neppe å finne kniven.
_________________
Influencerâ„¢
Back to top
View user's profile Send private message
tigerbart
Veteran


Joined: 27 Mar 2019
Posts: 1198
Location: Oslo

PostPosted: 26.09.2021 16:27    Post subject: Reply with quote

Leser litt om jevn gullstrid, samt Liverøds oppgjør med norsk fotball. (https://www.vg.no/sport/f...akhetstegn)

Tenker fortsatt at en reduksjon av lag fra 16 slik er det nå, vil være bra for norsk fotball. 10 lag, (eller kanskje Cool, kunne ha gjort seg. Så blir det f eks. 27 kamper (10 lags-serie).

Da kunne vi kanskje fått en styrking av storbyenes lag, mye å kjempe for (medaljer og E-cup), kanskje én nedrykksplass, som vil kunne gi mindre panikkjøp i bunnen, og bedre tid til å skape et stabilt topplag.
Back to top
View user's profile Send private message
moomoo
Veteran


Joined: 18 Feb 2008
Posts: 6673

PostPosted: 27.09.2021 10:25    Post subject: Reply with quote

Fullstendig enig i at Eliteserien har for mange lag, 10 lag? hvorfor ikke?

Hedon redgjør veldig bra rundt oppsiden mens Aristoteles lufter bekymringer rundt talentutvikling.

Jeg tror berstemt at det er på tide det skjer noe som øker kravene til spillerne for å spille på toppnivå, og selv om det gir mindre rom for talenter (i utgangspunktet) kan det også ved å heve lista føre til at vi faktisk får bedre fotballspillere og mere profesjonalitet.

Å spille i ES har ingen sammenheng med drikkeleker, limbo med 2 + i promille i ukedagene eller sløsing med restitusjon.

Som nasjon trenger vi mere spissing og komme oss bort fra den modellen som holder oss tilbake internasjonalt.

Å øke kravene vil uavhengig av RBK gi et mere spisset og profesjonelt ES, bedre utviklingsvilkår, en bedre økonomisk struktur og så får vi heller leve med at Arnstein Egge Reitan Iversen på 17 år må fortsette karrieren i Nardo istede for å bli forummat i en evig diskusjonsloop om frustrasjon over at han ikke får spille.
_________________
Neeskens wrote:
Så kan dere sitere meg på at Carlo Holse er en av de mest oppskrytt er spillerene vi har hatt
Back to top
View user's profile Send private message
1972 Miami Dolphins
Legende


Joined: 30 Jul 2007
Posts: 18365
Location: Oslo

PostPosted: 27.09.2021 10:40    Post subject: Reply with quote

Profesjonalisere norsk fotball handler ikke om 3, 6, 8, 10, 12, 14 eller 16 lag i toppdivisjonen, det er et sidespor.

Vanstyre kommer til å fortsette på samme måte uavhengig av hvor mange lag som spiller øverst, det er helt andre grep som må til for å løse den floken. Landets største klubb kjøper spillere usett basert på at en kompis har sett en spiller som var god, velger en speiderløsning der assistenten skal administrere en haug ansatte rundt brakkas som har tid til å reise litt og man velger en proteksjonistisk tilnærming til talentutvikling fordi fødeby er langt viktigere enn kvalitet.

Ingenting av disse problemene blir løst med å kutte antall lag i toppserien.

Jeg er delvis enig med Hedon om fordelene vi kan oppnå med kutt, men deler Aristoteles sin frykt for ulempene.
Back to top
View user's profile Send private message
Nordens Lokomotiv
Veteran


Joined: 13 Mar 2016
Posts: 2126

PostPosted: 27.09.2021 12:43    Post subject: Reply with quote

At enkeltklubber styres for dårlig utelukker ikke at en annen ligastruktur vil generere mer penger og interesse. Jeg tror vi bør redusere antall lag, men 10 er veldig lite. Hva med 12 (x3). Ikke optimalt, men tror det vil vanne ut interessen om vi møter Molde fire ganger i året.

Noen andre grep:
- Støtteordning for gresslag.
- På sikt krav om naturgress, med mulighet for inntil 2 års dispensasjon for lag som rykker opp fra OBOS og eventuelt geografiske utfordringer (Tromsø, Bodø)
- En ekstra premiepott på toppen av tv-pengene for lag som kvalifiserer seg til Europa.
_________________
Nordens eneste fotballdiktatur
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8885
Location: Rosenborg

PostPosted: 27.09.2021 13:27    Post subject: Reply with quote

Støtter delfinen her. Utfordringen i norsk fotball ligger hovedsaklig i at de største klubbene driver fryktelig dårlig. Norsk fotball burde vært dominert av RBK, Brann, Vålerenga og Viking, ikke bygdelag. Interessen rundt produktet handler mye om å engasjere i de store byene, og det gjør man primært gjennom å faktisk ha et bra lag. Det er lagene der som har det største nedslagsfeltet, og det er der pengene ligger.

Ikke noe stygt om Glimt, for det de har prestert de siste sesongene har vært særdeles imponerende, men det er ikke noen styrke for norsk fotball at det beste laget drar såvidt over 3000 tilskuere i snitt (2019) og har en brøkdel av budsjettet til RBK. Da sier det seg selv at det her gjøres noe vanvittig feil i de største klubbene. At det endrer seg ved å endre på antall lag er jeg mer usikker på.
Back to top
View user's profile Send private message
Aspmyra
Proff


Joined: 22 Jan 2007
Posts: 324

PostPosted: 27.09.2021 20:42    Post subject: Reply with quote

Ikke overraskende at man finner supportere blant lagene fra de største byene i Norge som faktisk mener det burde være slik, noe som vil være på grensen til å favorisere lag utfra innbyggertall. Det ville i alle fall ikke ført til at jeg fulgte mer med på norsk fotball, tvert i mot tror jeg det kan gjøre interessen enda lavere innenlands.

Miami Dolphins er inne på det rette sporet. 90% handler om at disse klubbene isolert sett må drives bedre. Rosenborg har jo greid det til en viss grad, og vinner serien fortsatt i ny og ne. Noe helt annet kan sies om Brann, Viking, Vålerenga, Start, Strømsgodset og, ja, Fredrikstad. Rosenborgs eneste reelle konkurranse om gullet de siste årene har vært Bodø/Glimt og Molde. At muligheten for suksess skal minimaliseres av utenomsportslige grunner virker helt vrengt for min del. Det er ikke nødvendigvis de største byene som har de beste fotballagene. Aston Villa har ikke vunnet PL siden 1980. Vil si det er ganske sammenlignbart med f.eks. Brann, som kun har et eneste seriegull siden 1963. At de norske klubbene som representerer Norge i Europa ikke kvalifiserer seg gjør oss også ganske sårbar for suksess i utlandet.

Dersom Rosenborg hadde greid å vinne serien to-tre år på rad og klart å beholde kjernespillere og kanskje solgt de aller største talentene til større klubber enn Nimes, som forøvrig burde vært godt under det nivået RBK bør ligge på, så hadde man snakket. Men igjen, da må dem jo faktisk klare det. Det skal ikke mer til enn å spille bedre, og ikke svekke sin egen tillit med å hive ut trener etter trener og aldri satse på en kontinuerlig oppbygging og fornuftig klubbdrift.

I utgangspunktet er jeg på ingen måte i mot at vi burde satset hardere på gress, spesielt nå som teknologien har blitt såpass avansert. Økonomien er vel det eneste som tilsier at lag sør for polarsirkelen spiller på plast. Kanskje burde det vært en bedre støtteordning for de som satser på gress, for å kompensere for det eventuelt tapte. Men ja, og du får det fra meg, Glimt burde ha spilt på gress. Det er vel heller pinlig å ta i mot Roma på det dekket vi har nå.
_________________
Bodø/Glimt førr evig!
Back to top
View user's profile Send private message
Pappelg
Veteran


Joined: 10 Jul 2018
Posts: 1862

PostPosted: 28.09.2021 07:16    Post subject: Reply with quote

Jeg er fornøyd med 16 lag og synes bare det burde være krav til underlag/stadion i ES.

Men du, Aspmyra, ser jo på Rbk med kort-tids linser: "Dersom Rosenborg hadde greid å vinne serien to-tre år på rad og klart å beholde kjernespillere og kanskje solgt de aller største talentene til større klubber enn Nimes, som forøvrig burde vært godt under det nivået RBK bør ligge på, så hadde man snakket."

Hvor lenge siden Rbk gjorde det? 2015-2018? Doubles, E-cup, salg av Selnæs, Svensson, Gamboa, Søderlund, Gytkjær, Midtsjø osv.

Hvis kravet til Rosenborg er at man skal klare å dominere og vinne hvert ENESTE år, i tiår etter tiår, så er vel det litt mye å forlange? Vi har vel hatt nedturer før også vi. Men vi kommer jo alltid tilbake. 3 år med dårlige prestasjoner som likevel har gitt medaljer, det har vært verre også.

Det å være en stor klubb er ikke ensbetydende med kontinuerlig suksess, men det gir forutsetninger de mindre klubbene ikke har.

Jeg tenker jo heller litt sånn at det er bra for norsk fotball det BG gjør. Det profesjonaliserer BG og gjør dere til en bedre motstander i (kanskje) lengre tid. Kanskje det også blir en ny stadion, som er bra for ES. Hever spillere, selger til utlandet og hjelper landslaget. Kjempebra.

Det beste hadde jo vært om flere klarte å prestere over tid. Dere har prestert et par sesonger nå. Molde og Rbk har ligget i toppen lenge. Skulle gjerne sett lag fra større byer være mer stabilt gode over tid for publikumstallene. Men jeg tror 16 lag er bra fordi at flere klubber får ambisjoner, da det er lettere å ta seg til toppen.

Ang. gress, så tror jeg flere her inne synes det er ok at klubber i Nord-Norge og Finnmark har kunstgress pga. klimaet. Men jeg synes jo virkelig at fra og med Trøndelag og sørover så burde det være påbudt med gress i ES. tilskudd eller fritak for avgifter etc. i disse miljødager kunne ha hjulpet. Heller det enn VAR.
Back to top
View user's profile Send private message
Kamerat Ola
Veteran


Joined: 13 Jan 2014
Posts: 6697
Location: South-west coast exile

PostPosted: 28.09.2021 07:42    Post subject: Reply with quote

To ting er viktige for å gjøre norsk fotball bedre, og det handler ikke om størrelsen på ligaen. Å kutte antall lag til 10 eller 12 kommer ikke til å føre noe godt med seg. Det eneste effekten av det blir innføring av sluttspill i serien, og en verre ide kan jeg ikke se for meg.

Det første handler om at klubbene må bli bedre. Kvaliteten på produktet må heves. Gjennomsnittspersonen som potensielt blir en fast Lerkendal-gåer driter ganske greit i hvem man møter så lenge det er gøy å dra på kamp. Er fotballen artig å se på kommer folk på kamp. Gode lag tvinger andre lag med ambisjoner til å bli bedre. Jeg syntes norsk fotball tross alt har tatt steg i forhold til hvordan fotballen spilles, stort sett. Man har lag som Mjøndarn, som bare er destruktive og fysiske, men majoriteten av lagene ønsker å spille fotball. Klubbene må bygges, klubbene må investere i og rundt laget i større grad enn det har blitt gjort før. Målet må være å skape en liga hvor lagene er underholdende og nære supporterne.

Det andre, som så klart henger sammmen med det første, handler om at produktet fremheves og fremsnakkes av media og folk rundt. Jeg er veldig lite glad i TV2, men norsk fotball har vel aldri vært så populært som når de sist hadde rettighetene. Discovery har vært ganske anonyme i sin profilering av Eliteserien. TV2 treffer langt flere, og jeg håper virkelig at de satser på å gjøre norsk fotball greit igjen. Da skal jeg leve med irriterende kommentatorer i årene som kommer. Jeg ønsker meg at det er norsk fotball som dominerer samtalene i lunsjen, ikke Championship-resultatene fra i forifjor.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Forumsjef


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 11618
Location: Rett ved regnbuens ende

PostPosted: 28.09.2021 07:44    Post subject: Reply with quote

Aspmyra wrote:
I utgangspunktet er jeg på ingen måte i mot at vi burde satset hardere på gress, spesielt nå som teknologien har blitt såpass avansert. Økonomien er vel det eneste som tilsier at lag sør for polarsirkelen spiller på plast. Kanskje burde det vært en bedre støtteordning for de som satser på gress, for å kompensere for det eventuelt tapte. Men ja, og du får det fra meg, Glimt burde ha spilt på gress. Det er vel heller pinlig å ta i mot Roma på det dekket vi har nå.


Det kan jo føles litt pinlig, forsåvidt, men jeg skal faktisk være uenig i akkurat dette. Nå er jo ikke Bodø sånn sykt polart værhardt på vinterstid, men likevel er det helt greit for meg, og kanskje til og med å foretrekke, at de lagene som vil få trøbbel med å opprettholde en ok gressbane gjennom en norsk sesong heller har en god(!!) kunstgressbane på en ellers passelig intim stadion enn en søkkvåt åker med åtte gresstrå på en stadion som sist ble oppgradert i 1974.

Lag fra sør for polarsirkelen som ikke drives på vaffelsalg har ingen unnskyldninger.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 77, 78, 79  Next
Page 72 of 79

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2024 RBKweb