English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2024
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Karl Oskar Emberland
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
OrionPax
Forumsjef


Joined: 12 Aug 2011
Posts: 9653
Location: Drammen

PostPosted: 24.02.2021 14:08    Post subject: Reply with quote

Skal vi gjette på at de har gjort en bedre jobb med å frita seg selv fra ansvar enn de har gjort med kontrakten til Emberland?
_________________
Rosenborg for alltid - uansett! | Troillprat.no
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
EspN
Veteran


Joined: 18 Sep 2009
Posts: 6470
Location: Heaven

PostPosted: 24.02.2021 14:21    Post subject: Reply with quote

Regner vi inngår forlik etter bevis at vi har brutt regler igjen,så vi må ut med nye milioner og tapt omdømme.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Montana
Veteran


Joined: 28 Dec 2012
Posts: 4901

PostPosted: 24.02.2021 14:42    Post subject: Reply with quote

Sløvsekken wrote:
men Dyrhaug vil jo, i kraft av å være daglig leder, være ansvarlig sånn sett.


Enig i at det høres logisk ut at det er sånn, men styret er ansvarlig for å ansette og avsette iallefall hovedtrener i Rosenborg, kanskje også assistent? Post Eggen har dette med hvem har ansvar for hva og hvem svarer til hvem faktisk vært et helt essensielt problem og et vepsebol i Rosenborg. Hvertfall utad.
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8885
Location: Rosenborg

PostPosted: 24.02.2021 15:04    Post subject: Reply with quote

Styret har nok fint lite med kontraktene å gjøre. Styremedlemene er ikke ansatt i klubben, hever ikke lønn, og bruker en rimelig liten del av tiden sin på klubben, utover fastsatte møter. De driver heller ikke med noe detaljstyring, utover å evt. godkjenne kostnader som er utenfor det fastsatte budsjettet. Og da ansettelse og evt. sparking av trener, sportslig leder og daglig leder, som jo er de som driver klubben i det daglige.

Oppgaven med å finne trener gjøres jo da stort sett ved at de bestemmer hvem som skal gjennomføre oppdraget (som stort sett har vært sportsdirektør og Bratseth de senere år som jeg har forstått). Inngåelse av ansettelseskontrakt gjøres nok av daglig leder, i RBK som i norske bedrifter flest. Så håper og tror jeg jo da at de faktisk benytter juridisk bistand for å sikre at kontrakter er både juridisk holdbare og ikke gir rom for mistolkninger. I Emberland-tilfellet så virker det jo som det har sviktet på det siste området der. Så hvis man skal foreta seg noe så er det jo mest det å evaluere om det advokatfirmaet som benyttes gjør en tilstrekkelig god jobb på dette området.

Edit: omskriving
Back to top
View user's profile Send private message
Montana
Veteran


Joined: 28 Dec 2012
Posts: 4901

PostPosted: 24.02.2021 15:26    Post subject: Reply with quote

At Rosenborg til stadighet havner i disse situasjonene er det helt umulig å ta bort ansvar fra styret for. Du skriver som om alt er så ordnet og på stell, noe vi vet er det motsatte av sannheten, som vi jo erfarer med disse gjentatte idiotiske episodene under styreleder Koteng. Rosenborg som organisasjon har blitt et rent vepsebol der ingen svarer for noe som helst. Antageligvis ligner mye på hvordan kontoret er i the office. Styret er faktisk essensielt for hvordan klubben drives og et veldig viktig organ i klubben.
Kort sagt om de som styrer den daglige driften til stadighet får oss i idioti episoder som ødelegger bedriften, så gjør ikke styret jobben sin og eller har regissert et forferdelig klima å jobbe i.


Last edited by Montana on 24.02.2021 15:45; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 21950

PostPosted: 24.02.2021 15:44    Post subject: Reply with quote

At Rosenborg til stadighet havner opp i disse sakene, tror jeg skyldes at spillerreglene har endret seg litt de siste årene. Det som tidligere har vært praksis og normalt, har Kåre bevist ikke er innenfor arbeidsmiljøloven, og det har flere og flere begynt å utfordre etter oppsigelser. Er nok ikke bare i RBK dette har vært "feil" utført, men i hele fotballverden. Bare å glede seg til Pep, Mourinho eller Zidane begynner å bestride oppsigelser som hovedtrenere - da har vi en potensiell ny Bosman-sak foran oss som vil endre alt hvordan klubber er organisert og trenere er ansatt. Og vi vil se mye 1-årskontrakter om Kåre-saken skulle bli en slags presedens, noe som vil gå utover trenerne selv, og lønna de kan kreve.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Montana
Veteran


Joined: 28 Dec 2012
Posts: 4901

PostPosted: 24.02.2021 15:54    Post subject: Reply with quote

Hedon wrote:
...og flere begynt å utfordre etter oppsigelser.


Hvem da?
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Forumsjef


Joined: 08 May 2005
Posts: 19485
Location: Lillestrøm

PostPosted: 24.02.2021 15:58    Post subject: Reply with quote

Problemet var jo at det ikke ble noen presedens i KÃ¥re-saken. Den kunne blitt objektivt veldig nyttig om den slo fast hvilken rolle og posisjon en hovedtrener har i hierarkiet, og hvilke retter og plikter man har i forhold til dette. Slik ble det dessverre ikke, og vi vet fortsatt egentlig ikke om en hovedtrener kan sparkes.

Emberland er imidlertid en annen skål. Her har han ifølge klubben vært ansatt og lønnet kontrakten ut - og med det ikke sparket, mens Emberland mener han har krav på mer lønn, av grunner som vel fortsatt ikke er kjent.
_________________
Influencerâ„¢
Back to top
View user's profile Send private message
Keenoir
Legende


Joined: 07 Jun 2005
Posts: 17341
Location: Stavanger

PostPosted: 24.02.2021 21:15    Post subject: Reply with quote

Ser for meg avisoverskrifter om at hovedtrener er innkalt til drøftelsesmøte etter gjenntatte svake kamper. Styreleder vi har satt opp ett 15-1 møte for å diskutere arbeidsforholdet.
Back to top
View user's profile Send private message
Saltfjellet
Proff


Joined: 09 Aug 2019
Posts: 296

PostPosted: 25.02.2021 10:23    Post subject: Reply with quote

Hedon wrote:
har vi en potensiell ny Bosman-sak foran oss som vil endre alt hvordan klubber er organisert og trenere er ansatt. Og vi vil se mye 1-årskontrakter om Kåre-saken skulle bli en slags presedens, noe som vil gå utover trenerne selv, og lønna de kan kreve.


Har sett det argumentert fra tid til annen at spillere burde være ansatt, men normale oppsigelsesklausuler. Dersom en spiller ønsker å bytte arbeidsgiver kan de da bare si opp i klubben de er i, og signere med ny klubb etter utløp av oppsigelsestiden.

Det som kommer til å skje i en slik situasjon er at lønninger vil gå ned, spillerne vil istedet få lojalitetsbonus for hver fullførte sesong, gjerne høyere bonus for hvert år som går.

Klubbene har behov for tenke litt langsiktig med spillerstallen, noe man har med faste kontrakter. Dersom dette endres slik at spillerene kan si opp når som helst, så må man bruke andre måter for å holde spillerne så lenge som mulig.

Det samme vil skje dersom trenernes posisjon endre, ingen vil kunne opprettholde dagens lønnsnivå uten å samtidig ha en viss garanti for at treneren faktisk blir i klubben i tiltenkt tid.
Back to top
View user's profile Send private message
Saltfjellet
Proff


Joined: 09 Aug 2019
Posts: 296

PostPosted: 25.02.2021 10:38    Post subject: Reply with quote

Nå skal jeg spekulere litt på tynt grunnlag her.

Jeg forutsetter at trenerforeningen har vært involvert, og de har jo tidligere survet over trenerens posisjon, det urimelige ambisjonsnivået i RBK etc. Så jeg ser det som en mulighet at de er inne for å bruke saken til å slå et slag for sine medlemmer.

Ut fra det som fremkommer i media kan det se ut som Ember hadde en kontrakt på 2+1, samt en avtale om 6 mnd etterlønn om han sparkes i kontraktperioden.

Opsjonen ble ikke brukt, iallefall er ikke det kommet ut i media. Det ville uansett vært merkelig om Koteng utad sier at Ember er ansatt ut kontraktsperioden, men samtidig bruker opsjonen på å forlenge.

Det som kan ligge bak her er en tanke om at opsjonen ikke er en forlengelsesopsjon, men en oppsigelsesopsjon. Altså at kontrakten automatisk forlenges med ett år, dersom ikke noen av partene sier fra at de vil ut. Dette scenarioet er ikke så realistisk, ettersom Ember da ville ha krevd 12 måneders lønn, ikke 6.

Men, det som kan være poenget deres er at selv om kontrakten går ut 31.12.20, så må RBK fortsatt sende formell oppsigelse eller melding om at nå er moroa over. Dette er ikke gjort, derfor har han fortsatt krav på lønn.

Et annet alternativ, Ember fikk ingen oppgaver etter juni, dette er å regne som en oppsigelse, derfor utløses etterlønnskravet. Problemet da er at han har de facto fått lønn ut året, dersom han mener han i realiteten ble sagt opp i juni, og har krav på etterlønn, så må han svare for den lønna han har fått etter at han etter eget syn mistet jobben.

Ingen av disse scenarioene fremstår som vinnertaktikk, såfremt kontrakten er så klar som man bør kunne forvente.
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 21950

PostPosted: 25.02.2021 11:12    Post subject: Reply with quote

Montana wrote:
Hedon wrote:
...og flere begynt å utfordre etter oppsigelser.


Hvem da?


Kjetil Rekdal beste eksempel. Han møtte jo opp på trening og til og med kamp selv om han var erklært uønsket av Start. Tragikomisk episode. Dette skjedde i kjølvannet av Kåre-saken, virket tydelig inspirert.

Ellers har Bjarne Berntsen sin oppsigelse blitt bestridet både her og der, forsøkt og gjort ugyldig/ulovlig og hva det nå var alt. Fulgte ikke den saken med veldig stor interesse.

Nå har vi Emberland som fikk være her ut kontrakten med full lønn, men mener likevel at han skal ha sluttpakke. Han tar den til et nytt nivå av smålighet, men blir ikke sjokkert av noe lengre.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
zaphod81
Forumsjef


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 11618
Location: Rett ved regnbuens ende

PostPosted: 25.02.2021 11:39    Post subject: Reply with quote

Saltfjellet wrote:
Et annet alternativ, Ember fikk ingen oppgaver etter juni, dette er å regne som en oppsigelse, derfor utløses etterlønnskravet. Problemet da er at han har de facto fått lønn ut året, dersom han mener han i realiteten ble sagt opp i juni, og har krav på etterlønn, så må han svare for den lønna han har fått etter at han etter eget syn mistet jobben.


Jeg føler meg ganske sikker på at det er dette som er taktikken. Hevde at dette de facto er en endringsoppsigelse, og dermed skulle vært håndtert kontraktsmessig som en vanlig oppsigelse. Men der tror jeg faktisk ikke han vinner fram, fordi han i så fall burde bestridt denne endringsoppsigelsen i det øyeblikket den inntraff. Gitt at seks måneder etterlønn var avtalen ved ordinær oppsigelse vil det jo være spekulativt å vente ut kontraktstiden for så å hevde endringsoppsigelse det øyeblikket kontrakten utløper, og det er i alle fall brudd på intensjonen med avtalen.

Hvis avtalen var 'full lønn ut kontraktstiden pluss seks måneder' ved oppsigelse innenfor kontraktstiden, derimot, da tror jeg det blir et spørsmål om hva Emberland har gjort og hva Rosenborg har gjort for å tilpasse arbeidsoppgaver til kontrakt.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8885
Location: Rosenborg

PostPosted: 25.02.2021 12:32    Post subject: Reply with quote

Tror det skal godt gjøres å få et arbeidsfritak til å tolkes som en oppsigelse. Om man får arbeidsfritak så har man vel som ansatt rett til å kreve å få jobbe såvidt jeg vet, så det kommer kanskje litt an på hva som har skjedd internt her. Om Emberland har krevd å få jobbe ? Ikke noen ekspert på dette dog, så mulig jeg er på tynn is her.
Back to top
View user's profile Send private message
h b
Veteran


Joined: 13 Nov 2007
Posts: 2074
Location: Lørenskog

PostPosted: 25.02.2021 12:39    Post subject: Reply with quote

burde sendt han som speider i Alta i ett år...
_________________
http://www.youtube.com/wa...r_embedded
Back to top
View user's profile Send private message
Wlffrsether
Junior


Joined: 24 Aug 2017
Posts: 12

PostPosted: 25.02.2021 12:58    Post subject: Reply with quote

Sløvsekken wrote:
Tror det skal godt gjøres å få et arbeidsfritak til å tolkes som en oppsigelse. Om man får arbeidsfritak så har man vel som ansatt rett til å kreve å få jobbe såvidt jeg vet, så det kommer kanskje litt an på hva som har skjedd internt her. Om Emberland har krevd å få jobbe ? Ikke noen ekspert på dette dog, så mulig jeg er på tynn is her.

Det er helt riktig! En arbeidsgiver kan frita arbeidstaker fra arbeidsplikt, men ikke uten videre fra arbeidsretten. Da må det foreligge såkalt «særlige tungtveiende grunner».
Back to top
View user's profile Send private message
Rexalor
Veteran


Joined: 25 May 2009
Posts: 1021
Location: Det lille utlandet

PostPosted: 25.02.2021 13:04    Post subject: Reply with quote

Har det ikke stått i noen av artiklene rundt han etter han fikk fritak at han faktisk ble spurt om han ville ha noen andre oppgaver, men at han takket nei til de oppgavene han ble forespeilet?
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Forumsjef


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 11618
Location: Rett ved regnbuens ende

PostPosted: 25.02.2021 14:11    Post subject: Reply with quote

For å si det sånn: hvis han har 'takket nei til' andre oppgaver, og samtidig ikke startet prosess rundt påstått endringsoppsigelse før etterpå, da tror jeg han er up the creek without a paddle. Det er neppe særlig vanskelig å hevde at det å ikke lenger få virke som assistenttrener i praksis er en endringsoppsigelse, siden mange av kjerneoppgavene hans ble flyttet til andre, men han måtte nok ha gitt klubben sjansen til å la ham stå noenlunde i rollen og flytte kjegler ved å kjøre sak gjennom fagforeningen, ikke bare vente ut kontraktstiden og forvente payday.

Jeg synes også godt vi kunne satt ham til noen speideroppgaver, men det kan jo hende han også er typen som ikke får opp lokket på laptopen sin.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Saltfjellet
Proff


Joined: 09 Aug 2019
Posts: 296

PostPosted: 25.02.2021 14:45    Post subject: Reply with quote

zaphod81 wrote:

Hvis avtalen var 'full lønn ut kontraktstiden pluss seks måneder' ved oppsigelse innenfor kontraktstiden, derimot, da tror jeg det blir et spørsmål om hva Emberland har gjort og hva Rosenborg har gjort for å tilpasse arbeidsoppgaver til kontrakt.


Tror nøkkelen ligger i denne uttalelsen fra 6. juli;

– Betyr det i praksis at Emberland er ferdig i klubben og får lønn ut året?

– (Koteng)Nei, han skulle komme tilbake til oss med beskjed om han har lyst å jobbe eller ikke.

– Når vil dere møte ham?

– (K)Han skulle tenke over det, så skal vi snakke om det.


Skulle gjerne visst hvordan den praten gikk.
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8885
Location: Rosenborg

PostPosted: 25.02.2021 14:51    Post subject: Reply with quote

Vil tro akkurat det der vil være ganske vesentlig i forhold til om han har en sak her eller ikke ja.
Back to top
View user's profile Send private message
OrionPax
Forumsjef


Joined: 12 Aug 2011
Posts: 9653
Location: Drammen

PostPosted: 11.03.2021 09:12    Post subject: Reply with quote

https://www.vg.no/sport/f...d-i-retten

Klubben venter til retten for å kjøre sin sak. De virker mao. ganske sikre på at de har dette under kontroll.
_________________
Rosenborg for alltid - uansett! | Troillprat.no
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
OrionPax
Forumsjef


Joined: 12 Aug 2011
Posts: 9653
Location: Drammen

PostPosted: 11.03.2021 09:53    Post subject: Reply with quote

ALARM!



https://www.adressa.no/sp...skal-vitne
_________________
Rosenborg for alltid - uansett! | Troillprat.no
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Wiseblood
Veteran


Joined: 30 Oct 2002
Posts: 1188

PostPosted: 11.03.2021 10:00    Post subject: Reply with quote

Reagerte på det der jeg også. Nå må man da snart klare å ha Krim-Jim fri sone på Lerkendal.

Edit: Ser forresten at RBK ønsker to dager i retten og Emberlands advokat bare en dag. Her tror jeg at RBK ønsker å skru saksomkostningene i taket for å skremme Emberland litt. Det kan koste han en del kroner om det her går åt skogen for hans del om det blir to dager og full pupp på alle.
_________________
Quote:
https://chrome.google.com...fdhbejfeha RUSK - for deg som ikke gidder spam her inne
Back to top
View user's profile Send private message
Henri
Legende


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 18453

PostPosted: 11.03.2021 11:13    Post subject: Reply with quote

Haha, Krim-Jim utformet avtalen og vitner for Emberland, dette blir dyrt. Fantastisk.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Forumsjef


Joined: 08 May 2005
Posts: 19485
Location: Lillestrøm

PostPosted: 11.03.2021 12:42    Post subject: Reply with quote

Tenk at Bjørnebye praktisk talt ga det svinet kontorstol på Brakka. Faen så mye dritavgjørelser som er gjort i denne klubben de siste årene.
_________________
Influencerâ„¢
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 6 of 8

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2024 RBKweb