English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Karl Oskar Emberland
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Nidarosballklubb
Proff


Joined: 15 Apr 2019
Posts: 267
Location: Norge

PostPosted: 19.02.2021 21:52    Post subject: Reply with quote

Dette er bra, RBK må snart lære å følge regelverk og kontraktene sine.
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 53860
Location: Trondhjem

PostPosted: 19.02.2021 23:02    Post subject: Reply with quote

I likhet med talerne på forrige side forstår jeg ikke hvordan det er mulig at han kan ha krav på sluttpakke etter at kontrakten har gått ut.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
RBK_1917
Proff


Joined: 20 Jul 2018
Posts: 412
Location: Oslo

PostPosted: 19.02.2021 23:16    Post subject: Reply with quote

Det eneste jeg kan forstå er at Emberland i likhet med Horneland fikk forlenget kontrakten, uten at det ble kommunisert ut i media? Confused
_________________
– På slutten manglet de bare ett mål på å klare ekstraomganger.
Da angriper man, for de kan ikke score mål så lenge Rosenborg er i angrep.

Sitat Nils Arne Eggen etter 2-0 over BATE Love
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 18164
Location: Lillestrøm

PostPosted: 19.02.2021 23:21    Post subject: Reply with quote

Jeg kan heller ikke forstå at han har noen sak her, men det er muligens noe med liten skrift. Noe å ta tak i må det vel nesten være om man velger å gjøre nettopp det.

Som andre er inne på, ser heller ikke jeg bort ifra at dette er gambling; sak på tynt grunnlag med forhåpninger om forlik for å slippe mer medietrykk.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
Neeskens
Rutinert


Joined: 03 Aug 2019
Posts: 577
Location: Trondheim

PostPosted: 19.02.2021 23:38    Post subject: Reply with quote

Tror ikke det har vært så lett for ham å få seg ny jobb etter katastrofen i RBK. Han har jo hele karrieren vært en obos assistent og litt under dær. Når hans begrensninger blir satt lys på som RBK's 433 ekspert tror jeg jobb muligheten har vært små på Obos nivå og nivå 3. Da har han tid til å prøve få mere penger ut av kontrakten sin med RBK. Han kan jo prøve en å få seg en vanlig jobb kanskje. Fotball trening bør han kanskje nå legge å hylla
_________________
Medløpere.
Back to top
View user's profile Send private message
RBK-medlem
Junior


Joined: 18 Oct 2009
Posts: 36
Location: Trøndelag

PostPosted: 20.02.2021 15:27    Post subject: Reply with quote

Jeg er ingen jurist, ei heller kjenner jeg et eneste konkret ord eller tall i innholdet i kontrakten til Karl Oskar Emberland, noe jeg antar gjelder for de aller fleste, hvis ikke alle, forståsegpåerne her inne.

Men det er et par aktuelle momenter som kan være relevante å nevne:

• En arbeidstaker som mener seg uriktig behandlet av arbeidsgiver pleier å søke juridisk rådgivning før han/hun tar valget om å gå til sak. Dette fordi de aller færreste av oss har noe ønske om å utsette oss for en så tøff prosess dersom vi ikke har en viss faglig forsikring om at vi faktisk har en god grunn til det. Uten at det betyr at man nødvendigvis får medhold i retten, så betyr det at man i alle fall har noen gode argumenter på sin side. Emberland har selvfølgelig rådført seg før han har tatt dette drastiske valget.

• Dette er den tredje juridiske tvisten med en sparket trener siden 2012. Det startet med Jan Jönsson, som resulterte i et forlik i 2014. Dernest den berømte saken med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun som endte med forlik i 2019. Og nå Emberland. Så får vi se hva dette ender med.

Det er betimelig å spørre seg hvorfor det nesten har blitt en hovedregel at RBK blir stevnet av sparkede trenere. Det er jo, som mange er flinke til å påpeke, ikke akkurat unormalt at fotballtrenere får sparken. Det unormale er at de ikke bare aksepterer det og går videre til neste prosjekt. Ettersom det er unormalt så pleier det å være en spesifikk grunn til at det skjer. Og når flere forskjellige trenere mener seg uriktig behandlet av samme klubb på kort tid så er det overveiende sannsynlig at det er klubben som er problemet og ikke de aktuelle trenerne.

Jeg ser at det er noen som peker på at her har ikke sportslig leder gjort jobben sin. Det er et merkelig argument ettersom sportslig leder ikke er ansvarlig for treneransettelser i Rosenborg. Det er det styret som gjør. Og for ordens skyld kan det nevnes at det har vært tre forskjellige sportslige ledere i de tre forskjellige aktuelle treneravskjedigelsene det her er snakk om. Så selv om sportslig leder skulle ha noen form for innflytelse over kontraktene som skrives og avsluttes med trenere, så er det åpenbart veldig lite sannsynlig at RBK har greit å ansette tre sportslige ledere på rad som alle sammen ikke forstår seg godt på jussen i arbeidsavtaler. I så fall er faller det ansvaret også tilbake på styret ettersom styret ansetter sportslig leder.

Det er styret som må svare for dette. Og jeg vet at jeg kommer til å provosere noen helt grønne av å påpeke det, men det får bare være all den tid det er sannheten: Rosenborg har hatt samme styreleder gjennom alle tre treneravskjedigelsene som har resultert i juridisk konflikt. Så skal det presiseres at nevnte styreleder ikke kan stå til ansvar for innholdet i kontrakten som ble skrevet med Jan Jönsson. Men også i den saken er han ansvarlig for håndhevelsen av kontraktsinnholdet i forbindelse med sparkingen av Jönsson.

Nei, styrelederen er ikke alene om beslutninger som tas. Men han er lederen for det organet som fatter dem. Og han må vel være nesten den eneste av styrets medlemmer som har vært en sentral del av alle disse tre sakene.

Men jeg skal holde tilbake mitt "hva sa jeg" en stund til. Først må vi nå avvente å se hva utfallet av denne saken med Emberland blir. For det er selvfølgelig en mulighet for at han har en svært dårlig sak. Det er umulig for oss å vite inntil den er blitt prøvd.

Det som er sikkert, er at både Jönsson og Ingebrigtsen/Hoftun hadde en god sak i sine tilfeller. Hadde de ikke hatt det ville ikke klubben vært så ivrig på å inngå forlik med dem.

Tiden vil vise.
_________________
"Eggheads of the world unite, you have nothing to lose but your yolks."
–Adlai Stevenson II
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 1856

PostPosted: 20.02.2021 15:46    Post subject: Reply with quote

Vanskelig å si hvor det er en må rydde.

Vi vet at Terje Svendsen og Erik Hoftun hadde veldig dårlig kontroll på omtrent alt som var deres ansvar. Hvordan Bjørnebye var på kontrakter har jeg null peiling på, Dorsin kom inn i ettertid.

Nå er vel Koteng litt småberyktet for å tidvis være litt kjapp i avtrekkeren.

Jönsson husker jeg lite av, Kåre ble vel så sur at han og trenerforeningen valgte å kjøre sak på om trener i det hele tatt kan sparkes der Perry valgte å si at slik er fotballen.

Mulig at Janne rett og slett hadde krav på mer enn han fikk. Emberland mistenker jeg at er mer opportunistisk.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Henning
Legende


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 16392

PostPosted: 20.02.2021 18:13    Post subject: Reply with quote

I tillegg til trenersakene RBK-medlem nevner måtte man i fjor inngå forlik med en tidligere sikkerhetssjef som ble oppsagt og gikk til sak, så man må lure på om det skorter på kompetansen på Brakka.
Back to top
View user's profile Send private message
OrionPax
Forumsjef


Joined: 12 Aug 2011
Posts: 8703
Location: Drammen

PostPosted: 20.02.2021 18:25    Post subject: Reply with quote

RBK-medlem: Mesteparten av det du påpeker kan jo også fungere som et argument for at den juridiske representasjonen, advokatene, rådgiverne, whatever som klubben bruker ikke er god nok.

For det må vel være lov å tro at styret ikke er HELT cowboy og skyter med hagle i alle retninger hele tiden, men faktisk rådfører seg med slike?

Når det gjelder Kåre hadde han nok en ok sak, men klubben som tar sin jobb som den sterke part i personalsaker på alvor og dermed ikke slenger skitt om tidligere medarbeidere i media hadde GARANTERT masse å si om Kåre også. Nå kom forliket før de ble nødt til å ta det frem, og selv om Kåre selvfølgelig tjente mest på det (han fikk alle 10 millionene prinsippene sine) tror jeg klubb og styre ser det som en stor fordel å ikke måtte gå ut i offentligheten (som hadde skjedd om de la det frem i retten) med totalsummen av sine grunner til å sparke Kåre.
_________________
Rosenborg for alltid - uansett! | Troillprat.no
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9326

PostPosted: 20.02.2021 18:42    Post subject: Reply with quote

Henning wrote:
I tillegg til trenersakene RBK-medlem nevner måtte man i fjor inngå forlik med en tidligere sikkerhetssjef som ble oppsagt og gikk til sak, så man må lure på om det skorter på kompetansen på Brakka.


Lurer på? Hvor nedsnødd skal man være. Det sitter i veggene på Brakka: Ingen kompetanse finnes på viktige ting. Slik har det vært i lang tid.
Back to top
View user's profile Send private message
Montana
Veteran


Joined: 28 Dec 2012
Posts: 4697

PostPosted: 20.02.2021 19:10    Post subject: Reply with quote

Helt ufattelig at Koteng har vert styreleder siden 2012. Til og med når han ikke er innstilt av valgkomiteen så skal han på død og liv presses gjennom. Han er en skam i Rosenborg historien.
Back to top
View user's profile Send private message
mirar
Veteran


Joined: 09 Jun 2006
Posts: 1212
Location: Trondheim

PostPosted: 20.02.2021 19:35    Post subject: Reply with quote

Han meler nok sin egen kake
Back to top
View user's profile Send private message
RBK-medlem
Junior


Joined: 18 Oct 2009
Posts: 36
Location: Trøndelag

PostPosted: 20.02.2021 21:09    Post subject: Reply with quote

OrionPax wrote:
RBK-medlem: Mesteparten av det du påpeker kan jo også fungere som et argument for at den juridiske representasjonen, advokatene, rådgiverne, whatever som klubben bruker ikke er god nok.

For det må vel være lov å tro at styret ikke er HELT cowboy og skyter med hagle i alle retninger hele tiden, men faktisk rådfører seg med slike?

Når det gjelder Kåre hadde han nok en ok sak, men klubben som tar sin jobb som den sterke part i personalsaker på alvor og dermed ikke slenger skitt om tidligere medarbeidere i media hadde GARANTERT masse å si om Kåre også. Nå kom forliket før de ble nødt til å ta det frem, og selv om Kåre selvfølgelig tjente mest på det (han fikk alle 10 millionene prinsippene sine) tror jeg klubb og styre ser det som en stor fordel å ikke måtte gå ut i offentligheten (som hadde skjedd om de la det frem i retten) med totalsummen av sine grunner til å sparke Kåre.


Dersom RBK-styret får så dårlig juridisk veiledning at det resulterer i forlik hver gang de skal sparke en trener, så er det styrets ansvar å finne bedre jurister til å veilede dem. Jeg vet ikke om RBK-styret har søkt juridisk vurdering i forbindelse med noen av de nevnte trenernes kontraktsinngåelser, og hvis ja ei heller om det har vært den/de samme som har gitt råd. Igjen: dette er spørsmål styret må svare på.

Så er det selvsagt lov å tro at styret gjør en god jobb. Jeg for min del klarer ikke å se hvordan noen etter de årene vi har lagt bak oss kan tro det uten å fremstå som ignorante og/eller ukritiske, men jeg har selvsagt ikke noe mer definisjonsmakt over sannheten enn andre.

Jeg synes imidlertid, uten at det på noe vis er vondt ment, at det er smått komisk å påstå at RBK oppførte seg som den snille og gode arbeidsgiveren i Kåre-saken da de inngikk et omfattende forlik. Hadde det vært tilfellet så hadde ikke Ivar Koteng på forhånd gått ut i mediene og sagt at motparten (altså Ingebrigtsen) er en løgner. Og han hadde ikke oppført seg som han gjorde på medlemsmøtet like etter at saken var avsluttet, da han fra scenen uttalte at han "ble kroppsklein" av den klemmen med Kåre. Han hadde heller ikke brukt hele samtalen han hadde med undertegnede en tid etterpå om tingenes tilstand på å greie ut om hvor forferderlig grusomt elendig fælt lat og seig Kåre var den siste tida før sparkingen. Nei, alt tyder på at i akkurat den saken så valgte RBK å bruke det som ryktene skal ha det til var flere millioner kroner på å inngå et forlik slik at de skulle slippe å tape saken i retten.

Men jeg ønsker ikke å diskutere akkurat det noe mer i denne tråden i alle fall. Denne tråden handler om Karl Oskar Emberland, og vi får se hva hans sak resulterer i. Så får vi ta diskusjonen derfra. Det som er sikkert er at RBK ikke kan fortsette å sette seg selv i en situasjon der de blir stevnet hver gang de sparker en trener. Så er det klart at det beste er å ikke sette seg selv i en situasjon der regelmessige trenersparkinger er nødvendige, men det er selvsagt naivt å tro at det ikke vil skje igjen en eller annen gang i framtida. Det er tross alt en del av gamet.
_________________
"Eggheads of the world unite, you have nothing to lose but your yolks."
–Adlai Stevenson II
Back to top
View user's profile Send private message
Pirlo
Veteran


Joined: 05 Feb 2006
Posts: 1049

PostPosted: 20.02.2021 22:48    Post subject: Reply with quote

Er stevningen noe medlemmer kan få innsyn i?
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 53860
Location: Trondhjem

PostPosted: 20.02.2021 22:58    Post subject: Reply with quote

Er vel fritt fram å spørre på årsmøtet.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Hentesveis
Veteran


Joined: 24 Aug 2004
Posts: 5201
Location: Kroppen i Oslo, men hjertet i Trondheim

PostPosted: 21.02.2021 17:05    Post subject: Reply with quote

Montana wrote:
Helt ufattelig at Koteng har vert styreleder siden 2012. Til og med når han ikke er innstilt av valgkomiteen så skal han på død og liv presses gjennom. Han er en skam i Rosenborg historien.


Du er ikke klar over at styrelederen i RBK blir valgt på årsmøtet av klubbens medlemmer?
_________________
Store ord og fett flesk sitt itj fast i halsen...
Back to top
View user's profile Send private message
Montana
Veteran


Joined: 28 Dec 2012
Posts: 4697

PostPosted: 21.02.2021 18:26    Post subject: Reply with quote

Åja, men det endrer jo alt, gjort en kjempejobb!
Back to top
View user's profile Send private message
OrionPax
Forumsjef


Joined: 12 Aug 2011
Posts: 8703
Location: Drammen

PostPosted: 24.02.2021 14:15    Post subject: Reply with quote

https://www.adressa.no/sp...atoen-satt

Torsdag 11. mars begynner de å sloss i retten.
_________________
Rosenborg for alltid - uansett! | Troillprat.no
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
larsarus
Legende


Joined: 12 Oct 2010
Posts: 10303
Location: Trolla

PostPosted: 24.02.2021 14:17    Post subject: Reply with quote

Jeg er allerede lei før den har startet jeg...
Back to top
View user's profile Send private message
Yv89
Rutinert


Joined: 08 Nov 2017
Posts: 743
Location: Trønderlainne

PostPosted: 24.02.2021 14:18    Post subject: Reply with quote

Nå må det snart bli slutt på disse rettsakene. Alt for mye negativitet irundt klubben.
_________________
Rosenborg. Min lidenskap, andres hat! Reise rundt å bare pisse på!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 7184
Location: Rosenborg

PostPosted: 24.02.2021 14:23    Post subject: Reply with quote

Emberland burde vel heller betalt millionbeløp i erstatning for å ha bidratt til å rasere klubben med renspikka inkompetanse. Wink
_________________
#middelmådighet
Back to top
View user's profile Send private message
Zarm93
Veteran


Joined: 06 Apr 2015
Posts: 1837

PostPosted: 24.02.2021 14:29    Post subject: Reply with quote

Nei.
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9326

PostPosted: 24.02.2021 14:38    Post subject: Reply with quote

Dette er Tove Dyrhaug sitt ansvar? Eller sportslig avdeling?
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 7184
Location: Rosenborg

PostPosted: 24.02.2021 15:01    Post subject: Reply with quote

Nå skal vi tape dette søksmålet før vi begynner å hugge huet av folk da, men Dyrhaug vil jo, i kraft av å være daglig leder, være ansvarlig sånn sett. Så er jo spørsmålet hvorfor vi har inngått avtaler som kan mistolkes på en slik måte. Da er det jo fort det advokatfirmaet RBK benytter som har gjort for dårlig arbeid når kontrakten er vurdert. Jeg tar det jo for gitt at klubben har benyttet juridisk bistand for å utforme disse kontraktene og fått kvalitetssjekket dem.
_________________
#middelmådighet
Back to top
View user's profile Send private message
h b
Veteran


Joined: 13 Nov 2007
Posts: 1836
Location: Lørenskog

PostPosted: 24.02.2021 15:07    Post subject: Reply with quote

vil ikke da advokatfirmaet være ansvarlig for tap som skyldes dårlig rådgivning, eller er det masse med liten skrift som fritar dem fra alt ansvar?
_________________
http://www.youtube.com/wa...r_embedded
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 5 of 7

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2021 RBKweb