English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Norge - Serbia
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Sliter
Veteran


Joined: 10 Aug 2012
Posts: 1066
Location: Oslo

PostPosted: 09.10.2020 10:48    Post subject: Reply with quote

Det var en taktikk blemme av dimensjoner.

Hva er Serbia gode på?
*Dueller
*Pasninger

Vi la opp spillet 100% tilpasset Serberne.
Lange baller opp mot et duellsterkt stopperpar. Altså brudd i mot, av et pasningssterkt lag. Det blir mye jobbing å få tak i den ballen igjen.

Hva er Serbia svake på?
*Pressspill i forsvar og midtbaneleddet.
*Lav fart hos 3 av 4 i forsvarsleddet,

Hva med å utfordre langs bakken? De tilfellene jeg så i går, var det alltid 1vs1. Greit at det ikke førte til annet en corner, men det kom av at vi brukte snegler på kantene. Både Omar og Alesami hadde muligheten til å utfordre, men begge sendte pasningen tilbake til Reg/Ajer.

I bunn og grunn, katastrofe strategi og katastrofe uttak.
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9326

PostPosted: 09.10.2020 10:54    Post subject: Reply with quote

Hvorfor skal de ansette norske trenere som aldri har vært landslagstrener? Solskjær er høyst middelmådig. Solbakken har gjort den bra i FCK, men det er det.

Få en erfaren trener utenfor Norge som kan spille offensiv fotball og har erfaring med landslag!

L og P bør få sparken nå. Det er flere dårlige taktiske vurderinger og spillere som i dag ikke holder nivå. Vi kunne jo stilt et mye bedre lag på banen.
Back to top
View user's profile Send private message
bolgebah
Veteran


Joined: 01 Aug 2006
Posts: 5974

PostPosted: 09.10.2020 12:07    Post subject: Reply with quote

Oppriktig spørsmål; spiller Stefan Johansen oftere landskamp enn han spiller klubbkamp?
Back to top
View user's profile Send private message
Spartacus
Veteran


Joined: 27 Jun 2012
Posts: 1421

PostPosted: 09.10.2020 12:21    Post subject: Reply with quote

Tror vi først skal innrømme at Serbia spilte en veldig god kamp i går, og det gjorde de som et lag. Det er veldig betegnende for den norske selvforståelsen at man anser seg som veldig gode på å organisere lag, og at vi er taktisk bedre enn de fleste. Det var også analysen til de fleste "eksperter" før kampen i går, og når man taper fokuserer man utelukkende på individuelle feil.

Men sannheten er at vi ble taktisk utklasset, og møtte et langt bedre organisert lag i alle spillets faser. Jeg motsier ikke at de også var individuelt bedre i sum, men den største forskjellen var helheten. Serbia benyttet "moderne" konsepter, mens Norge begrenser seg til den engelsk/skandinaviske modellen fra 70-80 tallet. Noe vi også så tydelig mot Østerrike.

Det er igjennom dette perspektivet Lars L + nesten samtlige elite trenere i Norge analyserer fotball. Det er faktisk mindre av det nedover i divisjonene, hvor flere yngre krefter har sluppet til, men fortsetter vi med stolleken på elitenivå så vil vi aldri kunne utvikle oss. Ved neste ansettelse bør vi hente impulser utenfra, og ikke vende oss til den samme skolen, les Solbakken. Det er lenge siden denne tankesmien har satt fyr på fotballverden.
Back to top
View user's profile Send private message
LarsG
Veteran


Joined: 03 Nov 2008
Posts: 1472
Location: Oslo

PostPosted: 09.10.2020 12:25    Post subject: Reply with quote

Jeg var overrasket over at Norge var knepne favoritter hos bettingsselskapene. Vurderte å sette inn tungt på Serbia-seier og angrer åpenbart på dette i dag. Har jo skjønt at Serbia varierer i prestasjonene, men det de leverte i går var, utenom manglende effektivitet, veldig solide greier. Likevel en forferdelig skuffende forestilling av det norske landslaget som virkelig ikke leverer en god kamp. Jeg har egentlig vært ganske fornøyd med Lagerback, men i går bommer han totalt på mye.

Serbia er et svært fysisk lag, med store og sterke spillere i nesten alle posisjoner. Deres styrke er innlegg på tunge spisser og angriper derfor bredt. Deres svakhet er hurtighet og at forsvarsrekka er aldrende, tunge og trege. Dette var forutsigbare greier, vi visste hva Serbia ville komme med. Likevel velger Lagerback at vi skal ligge kompakt i midten, og praktisk talt invitere Serbia til å fosse ned på kantene og prikke inn innlegg upressa.

For å "demre opp" velger Lagerback en defensivt svak Alesaami - som i tillegg er ute av kamptrening. Birger Meling ble skadet og var ikke på benken, men dessverre tror jeg ikke han hadde startet selv om han har en helt annen frekvens og defensiv kapasitet enn hva Alesaami har. Jeg antar han valgte Johansen på venstrekant primært for å hjelpe til defensivt, men Johansen leverer noe som må ha vært hans svakeste kamp i landslagstrøya (og det sier ikke lite). Kronisk på etterskudd og klønete med ball. Hvorfor Lagerback fortsetter å bruke en nokså middelmådig spiller som til vanlig ikke spiller kamper og i tillegg plasserer ham ut av posisjon, er det ingen som vet. Jeg mente Lagerback burde startet med King på venstrekanten. En posisjon han har bkledd i Bournemouth. Da King kom inn (først fordi Johansen ble skadet!!) ble venstresiden langt, langt bedre. Vingen ble mer opptatt av å forsvare enn å angripe grunnet Kings offensive trussel. Kings fysikk og fart, samt at han faktisk jobber godt bakover hjalp også med å demre opp.

Til denne kampen burde vi hatt en offensiv innstilling. Vi har en vanvittig angrepsrekke, og en fryktelig bakre firer. Likevel velger Lagerback en svært defensiv innstilling, med bare Ødegaard på midtbanen som kan behandle en ball. Å gå ut med en smal midtbane med trege Henriksen og Berge var nødt til å feile. Hele midtbaneleddet var konstant på etterskudd, og om vi klarte å få tak i ballen var det ingen av dem som hadde evnen til å gjøre noe konstruktivt med den. Sånn sett var kanskje Sander Berge den mest skuffende av dem - tapte ufattelig mange dueller (mannen er jo nesten to meter høy, hvordan er det mulig?) og i tillegg treg og svak med ball - hadde en haug med dårlige avleveringer. Som en venninne spurte oppriktig etter å ha sett nok en dårlig avlevering av Berge: "Spiller han fotball på heltid, eller er han amatør?".

I denne kampen burde Lagerback spilt på å angripe Serbia på det de var svake på, istedenfor å forsvare seg mot det de er gode på. Et bilde på kampen må være Reginiussen som blir spist til frokost, middag og kvelds av råsterke og smarte Mitrovic som blir funnet av en upresset serbisk høyrekant gang på gang. Bare en Mitrovic ut av form gjorde at vi ikke tapte denne kampen med langt flere mål.

Det er selvfølgelig lett å være etterpåklok, men dette mener jeg burde vært den foretrukne startelleveren mot Serbia, og fremover.

Jarstein
Elabdellaoui - Strandberg - Ajer - Linnes (om Meling er frisk bør han starte)
Ødegaard - Berge - Normann - King
Sørloth - Haaland
Back to top
View user's profile Send private message
Aristoteles
Veteran


Joined: 25 Nov 2006
Posts: 2403

PostPosted: 09.10.2020 12:39    Post subject: Reply with quote

Man trenger vell ikke være rakettforsker for å forstå at man ikke kan drive et landslag på samme måte som et klubblag. Bodø Glimt har plukket de 11 beste og står med dem uansett, men de spiller kamper jevnlig. Et landslag som stiller med de samme 11 uavhengig av form,skader, spilletid og kvaliteter er nødt til å feile. Når man i tilegg ikke en gang evner å være i nærheten av å se hvem som er de 11 beste sier det seg selv at man ikke kommer til å få maks ut av troppen. En ikke presterende Stefan som ving bør være oppsigelsesgrunn. I hvilken verden er han vår beste ving. Henriksen har ikke spilt kamper og har i beste fall vært brukbar for oss. Haitem er ikke norges beste venstreback og er klubbløs. Skjønner ikke at de som ikke er inne på laget overhodet gidder å være med i troppen.
_________________
"- Det finnes en lengsel i øynene hans etter fotball og nesten etter livet også, sier RBK-treneren om sin nye spiller."
Back to top
View user's profile Send private message
ZOOlander
Veteran


Joined: 18 Jul 2012
Posts: 1016
Location: Tig(g)erstaden

PostPosted: 09.10.2020 12:47    Post subject: Reply with quote

Tenker som så at det er 0 sjanse i h... for at NFF en gang har ofret en kvart tanke på fremtidig erstatter. De er like blanke på hvem som blir vår neste landslagssjef som meg og har sannsynligvis ikke en gang en liste med kandidater de kan tenke seg. Tipper det står ett navn: Ståle Solbakken. Og når han ikek vil- eller det ikke passer, hva gjør de da???
_________________
Saklig
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 7181
Location: Rosenborg

PostPosted: 09.10.2020 13:59    Post subject: Reply with quote

Skjønner ikke hva de driver med i de uttakene. De har folk som Midtsjø, Berg og Normann som presterer knallbra på klubblag i lang tid, men driver og starter med Henriksen, som etter å ha sett han i 2 kamper for RBK opplagt er rusten, og saftblanderen til Fulham fullstendig ute av posisjon ute på kanten, prioritert foran folk som King og Hauge som presterer hver helg.

Ser ikke Lagerbäck og Perry på spillere overhodet ? De bare skrev ned en liste på 30 navn i 2017 som fortsatt gjelder ?

Og hvorfor i himmelens navn forblir Hauge på benken når vi desperat trenger mål ?
_________________
#middelmådighet
Back to top
View user's profile Send private message
Art Vandelay
Rutinert


Joined: 09 Jul 2005
Posts: 951

PostPosted: 09.10.2020 14:22    Post subject: Reply with quote

Spartacus wrote:
Tror vi først skal innrømme at Serbia spilte en veldig god kamp i går, og det gjorde de som et lag. Det er veldig betegnende for den norske selvforståelsen at man anser seg som veldig gode på å organisere lag, og at vi er taktisk bedre enn de fleste. Det var også analysen til de fleste "eksperter" før kampen i går, og når man taper fokuserer man utelukkende på individuelle feil.

Men sannheten er at vi ble taktisk utklasset, og møtte et langt bedre organisert lag i alle spillets faser. Jeg motsier ikke at de også var individuelt bedre i sum, men den største forskjellen var helheten. Serbia benyttet "moderne" konsepter, mens Norge begrenser seg til den engelsk/skandinaviske modellen fra 70-80 tallet. Noe vi også så tydelig mot Østerrike.

Det er igjennom dette perspektivet Lars L + nesten samtlige elite trenere i Norge analyserer fotball. Det er faktisk mindre av det nedover i divisjonene, hvor flere yngre krefter har sluppet til, men fortsetter vi med stolleken på elitenivå så vil vi aldri kunne utvikle oss. Ved neste ansettelse bør vi hente impulser utenfra, og ikke vende oss til den samme skolen, les Solbakken. Det er lenge siden denne tankesmien har satt fyr på fotballverden.


Hør, hør! 👏
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 18155
Location: Lillestrøm

PostPosted: 09.10.2020 14:27    Post subject: Reply with quote

Planen for denne kampen var jo åpenbart skivebom.

Vi har et relativt dårlig forsvar, i hvert fall relativt til andre ledd på banen. Slik er det bare i perioder; det er ikke lenge siden vi hadde jevnt over for dårlige spisser og keepere, for eksempel. Sånt får ikke Lagerback og co gjort noe med.

Det handler om å sette et lag og en plan som utnytter styrkene og kamuflerer svakhetene best mulig. Serbia har generelt ganske dårlig fart, men mye fysikk i forsvar, og har gode individuelle spillere offensivt. Vi har et relativt dårlig forsvar, men raske, fysisk sterke, og giftige spisser. Intuitivt ville jeg da tenkt at vi - i en kamp vi må vinne - burde satse på den offensive styrken og risikere litt defensivt. Det er jo ikke slik at forsvaret vårt er spesielt godt i etablert heller. Vi har (mulighet for) gode ballspillere på midten, og forsvaret burde da ha som mål å spille ballen opp i midtbaneleddet, som igjen må gjøre seg spillbare. Her har vi gode nok teknikere og ballfordelere til at de burde klare å træ gjennom spissene på løp mot "trege" motstandere langs bakken relativt ofte.

Lagerback valgte imidlertid anderledes. Motsatt kan man til og med si. Det skal sikres at vi ikke slipper inn og måkes unna uten mål og mening når vi får ballen i forsvar. Planen var tydeligvis å forsøke å demme opp for gode individualister ved å ligge baktungt anført av vårt klart svakeste ledd. Så starter vi med flere spillere ute av form og gjerne ute av posisjon for å ofre offensive kvaliteter for duellstyrke. Offensivt er tydeligvis planen å måke ballen opp de gangene vi får kontroll på ballen (og ikke får en overveldende trang til å spille trygt på tvers eller i støtte) og satse på at Haaland og/eller Sørloth klarer å skape noe på egenhånd med tre motspillere i kroppen fra pasningen går.

Det er selvsagt heller ingen plan b; det gjøres ingen grep i forhold til å snu kampbildet eller endre på stilen selv med jevnlige advarsler fra Serbia, hvor en blanding av god keeper, flaks og serbisk udyktighet gjør at denne kampen ikke er pulverisert allerede til pause.

Vi klarer ikke å bruke egne styrker, samtidig som vi legger til rette for at Serbia kan bruke sine. Jeg synes egentlig kampen minte en del om våre (svakere) kamper under Horneland, bortsett fra at vi i går møtte et lag med bedre individuelle spillere offensivt enn vi har defensivt - noe vi sjelden møtte i Eliteserien. Kampplan en var feig og veik, laguttaket i stor grad like så. Lagerback, Perry og Semb - for guds skyld fjern den igla også - er åpenbart ikke riktige folk til å foredle et lag som er bedre offensivt enn defensivt.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
Bagwell
Senior


Joined: 05 Jul 2010
Posts: 184
Location: Hatet og foraktens høyborg.

PostPosted: 09.10.2020 18:07    Post subject: Reply with quote

Er mest skuffet over meg selv i denne kampen. Presterte å få bittelitt troen da det ble 1-1. Burde forstått at det aldri var aktuelt.
Når ingen spillere bryr seg om de vinner eller taper så blir det sånn.
_________________
Hei
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9326

PostPosted: 09.10.2020 20:29    Post subject: Reply with quote

Og nå mener Bratseth at Lagerback ikke må gå og at han har gjort en god jobb med landslaget. Skjønner folk nå hvorfor Bratseth aldri burde vært i RBK eller ha noe verv i klubben?

Han synes tydeligvis det er greit med feil taktikk, feil valg av spillere kamp etter kamp. Jeg blir ikke overrasket over at det velges feil trener i RBK gang på gang år etter år i lang tid.

https://www.adressa.no/sp...genting-av
Back to top
View user's profile Send private message
Joestlaachmkr
Rutinert


Joined: 25 Oct 2019
Posts: 560
Location: En by på Sørlandet

PostPosted: 10.10.2020 01:26    Post subject: Reply with quote

Dette er forsåvidt off-topic. Men det beste for norsk fotball hadde vært om NFF hadde fått inn en utenlandsk trener med internasjonal erfaring i 2009, men istedet så gikk de som kjent for Mr. Anti-fotball (Drillo). Tror landslaget hadde vært i en helt annen posisjon i dag hvis nissene i NFF hadde satset utradisjonelt for en 10-12 år tilbake i tid.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 1856

PostPosted: 10.10.2020 01:53    Post subject: Reply with quote

Nja, tanken med Drillo som caretaker inntil Solbakken kom var jo ikke håpløs, og Drillo fikk strammet opp på en del ting med et lag som ikke akkurat flommet over av talent.

Problemet var at han ikke var mannen for å videreutvikle laget når Solbakken fikk det for seg at han skulle til Köln istedenfor og Høgmo var jo en vandrende katastrofe.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Joestlaachmkr
Rutinert


Joined: 25 Oct 2019
Posts: 560
Location: En by på Sørlandet

PostPosted: 10.10.2020 04:08    Post subject: Reply with quote

Men planen var jo at Solbakken ikke skulle ta over landslaget før sommeren 2012? altså 2 1/2 år. Og hvis ikke jeg husker helt feil, så sa vel Solbakken ja til og ta over landslaget f.o.m. juli 2012 først utpå høsten i 2011.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Kjello
Forumsjef


Joined: 29 Oct 2006
Posts: 8614
Location: Trondheim

PostPosted: 10.10.2020 11:32    Post subject: Reply with quote

Avtalen med Solbakken ble offentliggjort i november 2009.
Solbakken blir landslagstrener
Oppstart 1.1.12 dersom det ikke ble EM. Og etter EM dersom man kvalifiserte seg.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Buran
Senior


Joined: 17 Mar 2006
Posts: 172
Location: Trondheim

PostPosted: 10.10.2020 11:46    Post subject: Reply with quote

Flere gode analyser over på hvordan det taktiske feilet monumentalt, men alt dette er dessverre feil. Vi har aldri vært så godt forberedt tidligere:

https://www.nettavisen.no...29262.html

Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
eksil
Veteran


Joined: 24 May 2011
Posts: 4597
Location: Ski

PostPosted: 10.10.2020 12:06    Post subject: Reply with quote

Hvorfor må det være 442 mann?
_________________
Men læll.
Back to top
View user's profile Send private message
Toilling
Rutinert


Joined: 10 Jan 2017
Posts: 585

PostPosted: 10.10.2020 13:12    Post subject: Reply with quote

eksil wrote:
Hvorfor må det være 442 mann?


Fordi da får bedre lag automatisk overtak, det å skulle vinne på slike ufine måter som taktisk klokskap og greier er jo skikkelig fysj, hjerte på utsida av trøya, "KOM AN NO GUTTA" og gå i kjellern, det er det som gjelder.
Sånn takktikk å greier er jo bare tull.

Edit: Det hjelper lite hvilke forberedelser det er gjort oppimot enkelte Serbiske spillere når Serbia VET uansett faen at det er akkurat den samme 4-4-2'en.
Gode spillere som vet når ballen kommer og hvor den kommer kan ta ut spillere før de engang får sendt ivei entouch passning, det så vi godt i går.
Det var altfor forutsigbart, ingen plan B i heletatt.

Edit 2:
Leser artikkelen som ble linket til speidemannen;
"- Lars endrer ikke ting fordi Serbia gjør sånn og sånn, men det kan være nyttige detaljer for enkeltspillere og det kan være lagdeler som har nytte av det, forteller Skarsfjord."

Ja, det sier vel alt man trenger å vite.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Page 10 of 10

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2021 RBKweb