English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2024
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Samuel Adegbenro
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 95, 96, 97 ... 105, 106, 107  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Nordens Lokomotiv
Veteran


Joined: 13 Mar 2016
Posts: 2127

PostPosted: 27.08.2020 17:20    Post subject: Reply with quote

Fasit! Det Adegbenro er en trener som er sterk nok til å gi han instruksjoner som gjør det lettere for han og medspillerne til å forholde seg til hverandre. Antagelig vil det være utviklende for Adegbenro selv også å få en leder som Hareide.
_________________
Nordens eneste fotballdiktatur
Back to top
View user's profile Send private message
Oppmannen
Veteran


Joined: 02 Aug 2008
Posts: 4821
Location: Trondheim

PostPosted: 27.08.2020 17:24    Post subject: Reply with quote

Det er liksom common courtesy på rbkweb å alltid innta forsvarsposisjon på vegne av ikke-fungerende lagspillere fra de delene av verden. Et standpunkt som for meg er helt absurd og kun et uttrykk for en rar, misforstått antirasisme som også er typisk norsk. Det er 2020 og ingen bortsett fra de merkeligste nolduser på ytre høyre er rasister i ordets rette forstand. Men vi ser igjen og igjen at vi ikke får til balansen med rolleinnlæring og rollefrihet med disse spillerne. Det blir frie tøyler og carte blanche fordi vi ikke har tøffe nok trenere som er klare på hvordan det skal være og samtidig har kulturell og relasjonell kompetanse til å få til kommunikasjonen.

Vi kommer aldri til å lykkes med spillere fra så vidt forskjellige fotballkulturer hvis de som skal lære de og rettlede utviklingen ikke engang kan skikkelig engelsk. Helt utopisk.

"Men hvordan skal vi engang drømme om Champions League og ny storhet om vi bare skal hente spillere fra Ranheim og Glimt her på bjerget, slik du tydeligvis drømmer om?"

Tvert imot. Jeg vil vi skal søke bredt i hele Skandinavia, Øst-Europa pluss Latin-Amerika og gjerne også Afrika og få tak i talent hele veien. Men vi må vite hva vi vil med de, kreve, forvente, gi ledelse og utvikle de som totalspillere. Man er bra snøblind om man tror at dagens støtteapparat og typer som Hoftun, Rambo, Emberland, Horneland har forutsetninger for å få til dette.

Litt større forhåpninger til Hareide som har vært litt ute, jobbet med mange internasjonale spillere og fått impulser. Han kan nok antakelig også knytte til seg personer i teamet som kan dette enda bedre.
_________________
Oppmann m/ fire tiårs erfaring i å vinne andreball.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Ratatosk
Veteran


Joined: 24 Feb 2012
Posts: 2880

PostPosted: 27.08.2020 17:27    Post subject: Reply with quote

Det er jo meget merkelig dersom samhandlingsmønsteret og spillesystemet i RBK er så fryktelig vanskelig at man ikke kan lære det bort til folk som ikke snakker norsk. Eller er våre «utenlandske» og/eller tekniske spillere mindre smarte enn andres, siden man er så bekymret for at Samuel ikke kan fungere i et Rosenborgkollektiv? Alle andre klubber greier å få tekniske spillere til å fungere sammen med de andre! Det må vel kunne gå i Trondheim også. Vil vere begrensende og bekymrende dersom man bare greier å få Leo typer til å fungere i laget.
Back to top
View user's profile Send private message
Rayman
Rutinert


Joined: 11 Aug 2019
Posts: 655
Location: Oslo

PostPosted: 27.08.2020 17:34    Post subject: Reply with quote

Oppmannen wrote:
Det er liksom common courtesy på rbkweb å alltid innta forsvarsposisjon på vegne av ikke-fungerende lagspillere fra de delene av verden. Et standpunkt som for meg er helt absurd og kun et uttrykk for en rar, misforstått antirasisme som også er typisk norsk.


Dette er en rimelig spesiell påstand, og jeg tror du bommer så til de grader. Jeg er av de som tror Samuel kunne blitt en svært god spiller for oss med dyktig coaching i et fungerende spillesystem, men det har da ingenting med hvor han kommer fra å gjøre.
Back to top
View user's profile Send private message
Zarm93
Veteran


Joined: 06 Apr 2015
Posts: 2721

PostPosted: 27.08.2020 17:39    Post subject: Reply with quote

machiavelli wrote:

Dette kommer til å ende opp med et storinnkjøp som går gratis.


Nei, nei. Det er tydeligvis bare å slenge et kontraktstilbud på 4-5 år på bordet, så har han signert før du i det hele tatt rekker å si "bosman". /s
Back to top
View user's profile Send private message
PauloSilas
Veteran


Joined: 31 Aug 2007
Posts: 2314

PostPosted: 27.08.2020 18:25    Post subject: Reply with quote

Oppmannen wrote:
Litt større forhåpninger til Hareide som har vært litt ute, jobbet med mange internasjonale spillere og fått impulser. Han kan nok antakelig også knytte til seg personer i teamet som kan dette enda bedre.


Det som er litt trist er jo at klubben har/er i ferd med å kvitte seg med alt som er av spillere med uforløst potensiale før Hareide i det hele tatt har kommet.

Isolert sett er det kanskje fornuftig a kvitte seg Meling, Trondsen, Adegbenro, Besim, Oguh, Tørset-Johnsen med tanke på overgangssum, kontraktslengde, spilletid, taktiske ferdigheter osv. Men det hadde jo vært artig å sett dem spille i et velfungerende RBK med en god trener
_________________
Peter Storey wrote:
Det var inte bra för hans trovärdighet att bjuda 5 miljoner för en hästliknande spelare
Back to top
View user's profile Send private message
Spartacus
Veteran


Joined: 27 Jun 2012
Posts: 1499

PostPosted: 27.08.2020 19:10    Post subject: Reply with quote

Cruyff pleide å si at den beste måten å få unger til å lære å spille fotball var gjennom erfaring. Imidlertid sa han også at hvis de fortsatte å gjøre den samme feilen måtte man tilrettelegge omgivelsene. F.eks. en som alltid driblet, og aldri sentret ballen, kunne bli markert av den mest fysiske spilleren man hadde på laget. Etterhvert ville vedkommende skjønne poenget.

Her er jeg uenig med Cruyff. Det å lære gjennom prøving og feiling er en lite effektiv måte å lære på - samt læringen kan bli vilkårlig - og det å påføre en aversiv stimulus lærer sjeldent en ny alternativ atferd. Mest sannsynlig er atferden til SA et resultat av noen enkle forsterkningskontingenser, og er nok ganske inngrodde. Tross alt, det er dette som har gitt han billetten ut av Nigeria, og muligheten til å leve godt av fotball. Hvorfor skal han forandre sin atferd?

Vel, her er prinsippet ganske enkelt. Den eneste måten du kan forandre en atferd er gjennom å beholde den samme forsterkeren. M.a.o. må SA erfare at han kommer til langt flere målsjanser/mål med den alternative atferden, enn den opprinnelige atferden.

Dette er enkelt sagt, men vanskelig i praksis. For det første er bevegelsene til SA såpass automatisert at han mest sannsynlig hadde fortsatt å gjort de samme bevegelsene selv om frontallappen hadde blitt satt ut av funksjon, og i tillegg er han avhengig av at også lagkameratene lykkes i sine valg - slik at også han lykkes. Men dette kan en dyktig trener korrigere - gitt mye tid på feltet.

Det som er verre er om SA selv har tro og motivasjon nok til å jobbe med dette over tid. I tillegg sitter han på en utgående kontrakt, og er det verdt det for RBK?
Back to top
View user's profile Send private message
EGA
Veteran


Joined: 09 Aug 2009
Posts: 1540

PostPosted: 27.08.2020 19:17    Post subject: Reply with quote

Fin nyhet. Det hadde vært trist å miste Samuel. Det er sånn kvalitet vi må ha i stallen.
Back to top
View user's profile Send private message
Oppmannen
Veteran


Joined: 02 Aug 2008
Posts: 4821
Location: Trondheim

PostPosted: 27.08.2020 19:36    Post subject: Reply with quote

Hareide finner nye han henter. Som ikke er vanskjøttet av årevis med vranglære. Fra før har han Ceïde og Tagseth, de to mest spennende av de alle, og Holse, Reitan, Zachariassen og en underskog av juniorer. Masse folk med piler som peker opp.

Gråter ikke av at 2017-kjøpene forsvinner. For meg har alle de tre helt eller delvis stagnert og trenger nye jaktmarker. Vi greier å finne en habil v.back som t.o.m er bedre enn Meling og Trondsen. Og Samuel er allerede erstattet. Der finner vi en squadspiller som kan avlaste og utfordre. Men det sagt; vi burde sitte igjen med litt mer bucks av disse tre.

I lengden er det veldig begrenset hvor gøy det er å se angrep basert på lykke og fromme. Hvis du etter tre år enda ikke finner medspillere eller beveger deg i rom, da er det good riddance for min del. Godfoten har ligget på nattbordet i tjue år. Samuel kan gå til en tyrkisk, gresk, rumensk klubb uten postulater og kollektiv forventning om hvordan det skal se ut i angrep. Han er eminent på instrumentet sitt men spiller solotung frijazz. Så sitter vi her i skolekorpset vårt og klør oss i hodet og lurer på hvorfor Gammel Jegermarsj har begynt å låte så underlig. Det er fordi førstekornetten har kastet noteheftet. Rart å være nostalgisk lengtende etter god, gammel 4-3-3 og gjenkjennbare trekk men samtidig regne Samuel som et selvsagt førstevalg på ene vingen. Det må et mirakel til fra Hareide for å få han der til å spille etter malen vår. Og er det sånn at det er uaktuelt å signere ny kontrakt bør vi aktivt prøve å selge han NÅ.

Toget har gått. Det er ny vin, nye historier skal skrives og Ceïde er et rått talent vi må forvalte riktig. Samuel representerer uutnyttede ferdigheter, dårlig styring og årevis med midlertidige trenere og dødføtte prosjekter, krydret med lange skadeavbrekk.

Mye av det samme med Holse vs. Helland.

Spill med de beste og drit en lang marsj (jegermarsj?) i hva Samuel og Helland gjorde i august 2017 eller for fem år siden.
_________________
Oppmann m/ fire tiårs erfaring i å vinne andreball.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Bye
Veteran


Joined: 31 Aug 2007
Posts: 3761
Location: Bergen

PostPosted: 27.08.2020 19:48    Post subject: Reply with quote

Forbanna unødvendig gulkort, vi har jo tre mann der!

edit: tore sin feil altså
_________________
Det e rom for sunn fornuft, og egne tolkninga, ailtså.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
orz
Proff


Joined: 19 Mar 2005
Posts: 422
Location: Østlandet et sted

PostPosted: 27.08.2020 20:01    Post subject: Reply with quote

Oppmannen wrote:
Han er eminent på instrumentet sitt men spiller solotung frijazz. Så sitter vi her i skolekorpset vårt og klør oss i hodet og lurer på hvorfor Gammel Jegermarsj har begynt å låte så underlig. Det er fordi førstekornetten har kastet noteheftet.


Her var det usedvanlig mange gode korpsreferanser til å være et innlegg på rbkweb Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Hodor
Veteran


Joined: 23 Aug 2013
Posts: 3533
Location: Sunnmøre's hovedstad

PostPosted: 27.08.2020 20:01    Post subject: Reply with quote

Bye wrote:
Forbanna unødvendig gulkort, vi har jo tre mann der!

edit: tore sin feil altså


Tenker du egentlig kamptråd nå? Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Bye
Veteran


Joined: 31 Aug 2007
Posts: 3761
Location: Bergen

PostPosted: 27.08.2020 20:34    Post subject: Reply with quote

Hodor wrote:
Bye wrote:
Forbanna unødvendig gulkort, vi har jo tre mann der!

edit: tore sin feil altså


Tenker du egentlig kamptråd nå? Very Happy


Aiai, bomma helt jeg. Men mener bestemt jeg var inne på rette? Er på mobilen, og det var noe tull med en annen post også. Jaja.
_________________
Det e rom for sunn fornuft, og egne tolkninga, ailtså.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Zorac
Forumsjef


Joined: 08 May 2005
Posts: 19485
Location: Lillestrøm

PostPosted: 27.08.2020 22:50    Post subject: Reply with quote

Montana wrote:

Kritikken går på at han evner dårlig å samhandle med de rundt seg.


Denne forstår jeg ikke helt. Hvem skal han samhandle med? Hvilke samhandlingsmønstre er det han detter ut av eller ikke bruker? Hvilke andre spillere har en samhandling som setter Samuel i skyggen?

For all del, Samuel er ingen utlært og strukturert systemspiller. Men det handler også mye om å bruke det han faktisk kan tilføre kollektivet. Adegbenro er veldig god på én ting som burde vært en fantastisk offensiv asset for oss; han er ekstremt god på å utfordre og komme seg rundt og ned til dødlinja, gjerne rundt 16-meterstreken. Herfra er det naturligvis ett område det er naturlig, og til en viss grad praktisk mulig å slå i. Men på første stolpe er det ingen. Ever. Om vi så bare hadde hatt bevegelse på første av og til, fremfor å plante spillere på bakre eller i klynge med fem motspillere på straffemerket, er jeg rimelig overbevist om at Adegbenro hadde hatt vesentlig flere målpoeng enn han har.

Vi ser det jo også med Ceide, som på mange måter er en ganske lik spillertype; det er to kamper han virkelig har lykkes og fått assist, og det var mot Sarpsborg for litt siden, og Tromsø i fjor. I begge disse kampene ble begge målene ekspedert av løp på første stolpe. Så kan man selvsagt også gjøre et poeng av at ingen av målscorere hadde spilt særlig under Horneland eller Kåre post Kypros.

Jeg klarer rett og slett ikke forstå hvordan folk heller vil ha Samuel bort enn å se ham i et velfungerende offensivt lag - noe vi sannsynligvis får se i hvertfall konturene av i løpet av høsten. Med selv grunnleggende offensiv samhandling på plass, og Adegbenro som en del av dette, så har vi en klassespiller som er alt for god for ligaen. Jeg er for min del lysten på å "gamble" noen tapte millioner i overgang på å få prøvd ham ut i et skikkelig lag, noe han dessverre aldri har hatt sjansen til hos oss. Oppsida både sportslig og økonomisk er potensielt enorm.
_________________
Influencerâ„¢
Back to top
View user's profile Send private message
Pinne69
Proff


Joined: 15 Aug 2018
Posts: 297

PostPosted: 27.08.2020 22:51    Post subject: Reply with quote

Leser her at enkelte mener det er "helt greit" at Samuel går nå. Litt usikker på om dette skrives av Molde-troll her inne. Han er vår helt uten tvil beste spiller en mot en. Vi har 3 mulige gode utfall av hans tid i RBK:
1. Hans første gode trener(Åge) greier å få han til å fungere kollektivt
2. Han fungerer ikke kollektivt , men spiller siste 20 min i hver kamp. Her kan han drible 3 mann i EL og gi assist evt score. Drømme-innbytter.
3. Han kjører scenario 1 eller 2 og selges for gode penger.

Å selge han nå når markedsverdien er på bunn er jo bak mål. Bedre å risikere Bosman mens man gir han en sjanse.

Til sist : Ceide må selvfølgelig matches inn og han har talent, men i Europa tror jeg vi får se stor forskjell på Samuel og Ceide per nå. Samuel har et ekstra gir foreløpig. Det kalles "Ajax-giret" Wink
_________________
"Kvikk i røttern"
Back to top
View user's profile Send private message
Tyholt
Senior


Joined: 17 Sep 2016
Posts: 232

PostPosted: 27.08.2020 23:45    Post subject: Reply with quote

Synd han ikke ble solgt. Uansett hvor godt han presterer så vil vi slite med å få igjen investeringen pga kontraktslengde.
Back to top
View user's profile Send private message
Oppmannen
Veteran


Joined: 02 Aug 2008
Posts: 4821
Location: Trondheim

PostPosted: 28.08.2020 00:07    Post subject: Reply with quote

FÃ¥tt med dere at Solberg-regjeringen ble gjenvalgt og at Frank Aarebrot gikk bort?

Relativt ferskt. Hendte bare uker etter at Samuel kjørte "Ajax-giret".
_________________
Oppmann m/ fire tiårs erfaring i å vinne andreball.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Cyrilp
Veteran


Joined: 03 Aug 2008
Posts: 3944
Location: Elsker Molde by, ikke MFK... Savner alltid Nidaros.

PostPosted: 28.08.2020 00:22    Post subject: Reply with quote

Noe mer interessant er spørsmålet om hva som gjorde at han snudde i døra i Tyrkia?
Kan det tenkes at Adegbenro ikke var helt klar over at det ikke er de beste forholdene for en mørkhudet kristen der nede for tiden?
Har sklidd litt ut de siste årene for å si det mildt...
Det skyldes sikkert noe økonomisk eller fysiologisk som burde vært avklart på forhånd, men hadde jeg vært svært kristen fotballspiller ville jeg neppe gått til Tyrkia nå...
_________________
Samhandling: Et begrep som benyttes om koordinering og gjennomføring av aktiviteter i en prosess der ingen enkelt person eller institusjon har et totalansvar for prosessen.
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8925
Location: Rosenborg

PostPosted: 28.08.2020 01:08    Post subject: Reply with quote

Årsakene er vel forsåvidt ikke så interessante for oss. Det som betyr mest for vår del er jo om han er villig til å forlenge, forutsatt at Hareide vil ha han med vidre (noe jeg vel egentlig tror er tilfelle). Kontrakten hans varer bare ut neste sesong, så vi er egentlig litt der at vi må ha en kontraktsforlengelse eller evt selge han før seriestarten 2021, hvis vi skal få noe som helst for han.
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Legende


Joined: 25 May 2011
Posts: 11708

PostPosted: 28.08.2020 02:57    Post subject: Reply with quote

Vil jo tro han visste sånn ca hva han kunne vente seg økonomisk når han dro ned dit, så må ha vært helhetsinntrykket. Etter å ha bodd mange år i Norge så kan det hende det ikke fristet å flytte til akkurat den byen i den delen av Tyrkia.

Så får vi se hva som skjer videre. Om det dukker opp mer interesse eller om han blir. Hvis han ikke er i planene videre eller at han ikke vil forlenge selv så får man håpe at de får solgt han for en grei sum. Helst nå i så fall eller senest til vinteren igjen.

Skulle han bli så må man finne ut hva man skal gjøre. Da må han eller Ceide benkes eller en av de klare å spille på høyre og da må Holse benkes. Selv om jeg er fan av en skadefri Adegbenro så er det nok til det beste at man får satset på Ceide og Holse.
Back to top
View user's profile Send private message
Jon Fonn
Junior


Joined: 28 Aug 2020
Posts: 4

PostPosted: 28.08.2020 03:09    Post subject: Reply with quote

Ny deltaker på forum her. Med et ganske enkelt spørsmål: Er det ingen som har tenkt tanken at Samuel ikke bestod den medisinske testen?
Back to top
View user's profile Send private message
Ståle
Veteran


Joined: 06 Aug 2009
Posts: 1177
Location: Trondheim

PostPosted: 28.08.2020 06:21    Post subject: Reply with quote

Tenkte tanken selv, men ville ikke Hatayspor da hatt et insentiv til å offentliggjøre dette om så var tilfelle. De ser jo ganske dumme ut nå, og tyrkisk tabloidpresse er neppe snillere enn den norske (eller engelske for den saks skyld).
Back to top
View user's profile Send private message
Lord Oakley
Veteran


Joined: 13 Aug 2016
Posts: 2052
Location: Østlandet

PostPosted: 28.08.2020 08:05    Post subject: Reply with quote

Jeg har tenkt den tanken; men så har de vært såppas tydelige på at det var personlige betingelser der sto på; at jeg stoler på det! Han har vært på banken de siste kampene og da ble formen være Ok i alle fall!
Back to top
View user's profile Send private message
RbkUrge
Veteran


Joined: 09 Aug 2005
Posts: 3674
Location: Oslo

PostPosted: 28.08.2020 08:33    Post subject: Reply with quote

Det er, som andre påpeker, ikke helt usannsynlig at Adegbenro kom og så fasilitetene og byen og fant ut at det var mer fristende å bo i vakre Trondheim ett år til.
_________________
Perché hai tradotto questa frase?
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 21961

PostPosted: 28.08.2020 08:35    Post subject: Reply with quote

Jon Fonn wrote:
Ny deltaker på forum her. Med et ganske enkelt spørsmål: Er det ingen som har tenkt tanken at Samuel ikke bestod den medisinske testen?


Det er rart om de ikke skulle bli enige om de personlige betingelsene om de sto på økonomi, iallefall. Regner nesten med at det i praksis var avklart før han dro ned.

Selv tipper jeg at Samuel rett og slett ikke fant det særlig besnærende å bo rett ved Aleppo. Da er det bedre å bo rett ved Nidarosdomen. Mulig man faktisk må dra ned til Syria-grensen for å forstå hvor creepy det opplegget der nede er (ikke at jeg er noen ekspert på området, men jeg kan tenke meg det).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 95, 96, 97 ... 105, 106, 107  Next
Page 96 of 107

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2024 RBKweb